Fără bani, fără mâncare și cu copiii în brațe: Sute de români, blocați pe o insulă grecească | VIDEO

Vacanţa de vis s-a transformat în coşmar pentru zeci de români. Oamenii sunt complet blocaţi de două zile pe insula grecească Samotraki. Unii dintre ei au rămas fără bani şi fără mâncare şi dorm cu copiii în port, pe jos sau în maşini. Singurul feribot care face legătura cu continentul s-a stricat, iar autorităţile elene nu ştiu când se va rezolva situaţia. Situaţia e dramatică, deoarece pe insulă au izbucnit şi incendii de vegetaţie, care iau amploare.

Coloane de maşini care se întind pe kilometri şi oameni care dorm pe jos cu copiii. Aşa arată de două zile portul din insula Samothraki. Iar cei mai mulți dintre turiști sunt români – peste două sute. Oamenii sunt la capătul răbdării, mulţi nu au unde să stea, nu au mâncare şi nici bani. E o situaţie ce pare fără ieşire pentru că feribotul care face legătura cu continentul nu mai circulă. Oamenii spun că au primit diferite explicaţii: ba că feribotul e stricat, ba că firma care operează cursele şi-a retras, brusc navele. În plus, nici măcar navele mici de pasageri nu mai circulă din cauza vântului puternic.

Pentru românii sinistraţi, primele ajutoare din partea autorităţilor elene au venit abia astăzi.

Autorităţile elene dau asigurări că vor încerca să reia cursele de feribot cât mai repede. Până atunci, primăria le-a oferit turiştilor posibilitatea de a se caza gratuit în Campingul Municipal, aflat însă la câţiva kilometri de port. Cei mai mulţi dintre români preferă să rămână în port ca să fie siguri că vor prinde loc pe prima navă care va veni să îi preia.

Şi pentru ca haosul să fie complet, în apropiere de port au izbucnit incendii de vegetaţie. Pompierii locali au fost deja anunţaţi că nu vor primi întăriri, tot din cauză că nu există curse.

Ministerul Afacerilor Externe nu a comentat până acum situaţia românilor de acolo, a transmis doar o atenţionare de călătorie pentru cei care aveau ca destinaţie micuţa insulă din Maree Egee.

Spread the love

Check Also

Peste 162 de mii de persoane, evacuate în urma erupției vulcanului Taal

Peste 162.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din apropierea vulcanului filipinez Taal, care a intrat …