Fermierii s-au pornit cu tractoarele spre Chișinău. Agricultorii au fost opriți de câteva ori de oamenii legii: Poliția face jocul lui Igor Dodon | VIDEO

Pentru ca nu s-au ințeles cu prim-ministrul, fermierii s-au pornit cu tractoarele spre Chișinău. Pe drum însă, agenții de patrulare au oprit de câteva ori convoiul pentru a-i verifica. Manifestanțiii sunt nemulțumiți de faptul că oamenii legii i-au somat să se opreasă, ei acuzând politia că ar face jocul lui Igor Dodon. Tractoriștii au fost supuși testelor de alocoolemie, lucru care i-a înfuriat și mai tare. După ce au stat câteva ore pe marginea drumului, aceaștea și-au continuat marșul, ei intenționând să ajungă cu tractoarele în capitală.

„Câte două și la Chișinău, dragi prieteni, coloana de tractoare a pornit spre capitală”.

Zis și făcut. În jur de 30 de tractoare au pornit într-un marș spre Chișinău, după ce au anunțat despre asta încă la începutul protestelor. Marșul fermierilor a fost însă, perturbat de un număr mare de echipaje ale poliției de patrulare care au tras toate tractoarele pe dreapta. Mecanizatorilor li s-au verificat actele, iar unii au fost supuși testului de alcoolemie, care însă au avut rezultate negative, anunță protestatarii.

” -Până aici e verificat. – Doamne ferește!”

„La Anenii Noi ne-am confruntat cu un filtru de polițiști care au verificat pur și simplu actele și cel mai dureros a fost că ne-a verificat și starea de ebrietate a mecanizatorilor la care a fost zero”.

„Și voi vreți să spuneți că astea-s metode creștine ale ”împăratului culioc” ? Ei special vor să ne intimideze”.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, carmena Sterpu nu ne-a răspuns la telefon pentru un comentariu. După ce poliția nu a avut motive întemeiate să îi rețină, protestatarii și-au continuat drumul spre capitală.

Totodată, primarul de Chișinău Ion Ceban a postat pe facebook că municipiul nu are capacitatea să primească tehnica agricolă pe străzile orașului. Luând în considerație că mai multe străzi sunt în reparație, există riscul producerii unor ambuteiaje, susține Ceban.

La această oră, agricultorii se află la intrarea în orașul Sângera, în apropiere de capitală. Ei au fost din nou stopați de către oamenii legii care le-au cerut o autorizație pentru a se deplasa în coloană. Fermierii au prezentat acest documet, dar tot nu sunt lăsați să-și continue calea. Poliția spune că le va permite accesul în capitală abia după 20.00, după ce  va trece ora de vârf.

Reporterul nostru se află la fața locului și urmărește evoluția situației. Cu detalii vom reveni pe parcurs și în ediția de știri de la ora 21.00.

Spread the love

Check Also

Documente desecretizate de presa internațională confirmă declarațiile lui Ilan Șor? Băncile din RM au fost devalizate și după 2014, când de fapt, BNM deținea controlul | VIDEO

Băncile din Republica Moldova au fost devalizate și după așa-numitul furt al miliardului din 2014, …