Focar de coronavirus la Inspectoratul de Poliție Orhei. Partidul „Șor” a cerut audierea în Parlament a ministrului de Interne | VIDEO

Focar de coronavirus la Inspectoratul de Poliție Orhei. 20 din cei 90 de angajați sunt infectați. Informația a fost făcută publică de către deputatul Partidului Șor, Marina Tauber care, s-a arătat indignată de faptul că Inspectoratul nu a fost plasat în carantină și a cerut audierea în Parlament a ministrului de Interne, Pavel Voicu.

Propunerea însă, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Abia după asta, purtătorul de cuvânt al MAI, a recunoscut că sunt 22 de polițiști din Orhei cu noul virus, iar 164 au fost testați. La muncă sunt doar unii angajați, ceilalți sunt la tratament sau în autoizolare.

Totodată, Alina Zbancă spune că sunt infectați în toate subdiviziunile MAI, iar asta nu înseamnă că trebuie de pus lacăt la ușă. „Doamna Tauber nu realizează ce s-ar întâmpla la Orhei sau în toată țara, dacă ar fi puse în carantină toate Inspectoratele de Poliție. Asta ar fi în avantajul politicienilor, nu și al cetățenilor.”, a mai spus Alina Zbancă.

În total, Ministerul de Interne are 256 de infectați, o persoană a decedat, iar 115 urmează tratamentul. Între timp, încă 5 oameni au murit de noul virus, bilanțul deceselor ajunge la 438.

Spread the love

Check Also

Igor Dodon: Eu nu am de gând să scot lumea în stradă indiferent de rezultatele alegerilor și cer responsabilitate și din partea oponenților mei politici | VIDEO

Candidatul independent la prezidenţiale, Igor Dodon, nu are de gând să scoată cetățenii în stradă, …