Fostul ambasador al țării noastre la Moscova, aflat până acum în arest la domiciliu, transferat în penitenciar | VIDEO

Fostul ambasador al țării noastre la Moscova va sta în arest preventiv în penitenciar. Decizia privind schimbarea măsurii de reprimare a fost luată de către Curtea de Apel la insistența procurorilor PCCOCS.

Andrei Neguța s-a aflat până acum în arest la domiciliu, după ce a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit pentru complicitate la dosarul contrabandei cu anabolizante. Atunci, acesta a pledat nevinovat. Acuzatorii consideră că el ar putea influența ancheta din arestul la domiciliu, așa că au cerut plasarea în penitenciar.

VICTOR SOCOL procuror PCCOCS: „Sunt mai multe riscuri, inclusiv de a se eschiva și de a influența participanții la proces”.

Anterior, în dosarul anabolizantelor au fost arestați șoferul microbuzului cu numere diplomatice, dar și o altă persoană care se presupune că ar avea legătură cu acest caz.

Amintim că mijlocul de transport a fost reținut, la începutul lunii decembrie, la postul vamal Palanca. În el se aflau mai multe cutii cu substanțe interzise în valoare de aproape opt milioane de lei.

Dacă va fi găsit vinovat, Neguța riscă până la 10 ani de închisoare.


 

Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …