Furtuna Ciara, tot mai aproape de Moldova. Meteorologii spun dacă avem motive de îngrijorare | VIDEO

Furtuna care a ucis câțiva oameni în Europa se apropie de Moldova. Noaptea trecută aceasta a ajuns deasupra României. Imagini de groază au fost surprinse în mai multe localități de peste Prut.

Vântul puternic a smuls câteva acoperișuri, iar în județul Maramureș sute de oameni au rămas fără curent. Contactați de noi, meteorologii de la Chișinău ne-au spus că motive de îngrijorare pentru moldoveni nu sunt. Până va ajunge la noi, furtuna va scădea din intensitate și nu vor cădea ploi sau grindină, iar vântul va sufla cu doar 60 de kilometri pe oră.

Furtuna care a ucis câțiva oameni în Europa se apropie de Moldova. Noaptea trecută aceasta a ajuns deasupra României. Imagini de groază au fost surprinse în mai multe localități de peste Prut. Vântul puternic a smuls câteva acoperișuri, iar în județul Maramureș sute de oameni au rămas fără curent după ce o linie electrică a fost avariată.

Furtuna Ciara a făcut prăpăd în România. Suceava a fost acoperită de ninsoare dintr-o dată, iar rafalele de vânt au smuls acoperișul unui bloc. Distrugeri au fost înregistrate și în Baia Mare acolo unde mai multe mașini au fost avariate. O linie de tensiune înaltă a fost afectată, iar peste o mie de oameni din județul Maramureș au rămas fără curent. Centrul, nordul și vestul României se află sub cod galben sau portocaliu de vreme rea. În unele regiuni s-au înregistrat fenomene neobișnuite.

Ninsorile au fost însoțite de tunete și fulgere ori a plouat cu grindină, scrie presa română. Urgia care a ucis mai mulți oameni în Europa a provocat haos în transport și a lăsat în beznă zeci de mii de localități. Prăpădul a lovit prima dată Irlanda apoi s-a îndreptat spre Marea Britanie şi ulterior şi-a făcut drum spre nord-vestul Europei.

În Germana, vântul a doborât oamenii pe stradă, iar în Cehia mai multe persoane au fost rănite în accidente provocate de rafalele violente. Sute de mii de locuinţe au rămas fără curent electric.

Furtuna Ciara a pornit din Atlantic şi a măturat nord-vestul Europei până în Peninsulă Scandinavă având viteze de până la 170 de kilometri la oră.

Spread the love

Check Also

Epidemiologul Alla Tocarciuc: virusul nu a renunțat – mai puțini oameni au luat testul

Pandemia de coronavirus nu s-a încheiat încă, iar faptul că au fost confirmate mai puține …