Gavrilița sau Durleșteanu: CC va decide mâine cine rămâne premier desemnat | VIDEO

Curtea Constituțională va decide mâine asupra legalității decretului Maiei Sandu prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de premier.

Înalta Curtea a fost sesizată de socialiști, acum zece zile, după ce președintele a refuzat să o desemneze pe Mariana Durleșteanu, propusă de o majoritate creată în Parlament. Astfel, magistrații ar trebui să pună punct în acest litigiu. Ședința va începe la ora 10.00.

Amintim că premierul desemnat de șeful statului, Natalia Gavrilița a acumulat zero voturi în legislativ, după ce nimeni nu a susținut candidatura sa.

În aceeași zi, PSRM a propus candidatura Marianei Durleșteanu, ea fiind susținută de 54 de deputați. Cu toate acestea, Maia Sandu a refuzat să o înainteze, declarând că unii dintre cei care o susțin ar avea probleme de integritate.

Decizia ei a stârnit un val de controverse și critici. Politicieni și analiști susțin că Sandu a încălcat o decizie a Curții Constituționale, care obligă șeful statului să desemneze candidatura unei majorități parlamentare constituite.


Spread the love

Check Also

LIVE | Briefing de presă susținut de către deputații Partidului „ȘOR”, Marina Tauber și Denis Ulanov

Spread the love