Gropile enorme, stâlp dărâmat, automobilele cu roțile în șanț: de ce ploaia obișnuită s-a transformat într-un dezastru pentru oraș | VIDEO

Ploaia de sâmbătă seara a făcut dezastru în capitală. Strada Albișoara a devenit un pericol pentru șoferi și pietoni, după ce un stâlp s-a înclinat și stătea să cadă pe carosabil. S după ce asfaltul a fost spălat de șuvoaiele de apă și s-au format gropi. Totodată, în urma precipitațiilor abundente, mai mulți șoferi și-au găsit automobilele cu roțile în șanț.

Precipitațiile le-au dat bătăi de cap atât municipalității, cât și locuitorilor capitalei. Mai mulți șoferi și pietoni nu au fost lăsați duminică să circule pe strada Albișoara, după ce un stâlp stătea cât pe ce să cadă pe carosabil din cauza ploilor puternice, care au format gropi în apropierea pilonului. În această dimineață, stâlpul a fost demolat de mucitori. Tot pe strada Albișoara, care se află în proces de renovare, ploaia a spălat asfaltul nou așternut, iar pe arteră sau format șanțuri imense, care, la scurt timp, au fost astupate cu pietriș.

Totodată, cel puțin doi bărbați și-au făsit automobilele cu roțile în șanț, după ce ploaia a spălat învelișul din pietriș. S-a întâmplat chiar în centrul Chișinăului, pe strada Nicolae Iorga.

Echipa noastră de filmare, care s-a deplasat la fața locului, a observat că gropile enorme apărute în urma precipitațiilor, în care au căzut mașinile parcate, au fost pe jumătate astupate cu pietriș.

Și strada Ion Neculce din sectorul Buiucani a fost spălată, la propriu, de şuvoaie. Asta după ce, acum aproximativ două luni, muncitorii de la „Apă Canal Chişinău” au efectuat săpături pentru a schimba reţelele de apeduct, iar gropile au fost acoperite doar cu pământ şi pietriş. În timpul ploii, şiroaiele au dezvelit şanţul.

Contactat de noi, directorul tehnic adjunct al întreprinderii „Apă Canal Chișinău”, Victor Croitor, ne-a comunicat că, în prezent, pe acea stradă sunt efectuate lucrări, iar tronsonul de drum va fi renovat după ce acestea vor fi
încheiate.

Între timp, primarul capitalei Ion Ceban a anunțat pe pagina de Facebook că serviciile municipale au intervenit pentru a înlătura consecințele ploii. Edilul a recunoscut că reparaţia drumurilor nu este efectuată la cel mai înalt nivel și a solicitat responsabililor să facă o expertiză a lucrărilor pe şantiere, iar până miercuri, 30 septembrie, să prezinte un raport în acest sens.

„Precipitaţiile ne-au demonstrat, iarăşi, care sunt părţile vulnerabile ale infrastructurii oraşului, cu toate că unii şefi de întreprinderi m-au asigurat că totul este bine. (…) Sunt mai multe componente de care trebuie să se ţină cont la efectuarea lucrărilor de infrastructură, iar dacă nu vom schimba abordarea, situaţia de pe străzile capitalei se va repeta la fiecare ploaie torenţială”, – a scris edilul pe o rețea de socializare.

Amintim că săptămâna trecută, după ce pe strada Albișoara, aflată în reparație capitală, a fost așternut asfalt nou, muncitorii l-au scos pentru a pune țevile de scurgere a apei. Despre asta a anunțat pe rețelele de socializare fostul primar interimar Ruslan Codreanu.

Situația i-a nemulțumit și pe locuitorii din preajmă, care au menționat că se aruncă banii în vânt. Potrivit unui comunicat plasat pe site-ul primăriei, aplicarea stratului de egalizare, pe acest sector de drum, nu reprezintă o eroare de planificare sau o scăpare a muncitorilor de șantier, ci vine să stabilească cu exactitate maximă unghiul de înclinare la construcția noului tronson de canalizare pluvială.

Spread the love

Check Also

Incendiu de proporții, în Ceadîr-Lunga: Au luat foc mai multe spații de depozitare | VIDEO

În municipiul Ceadir-Lunga, astăzi, în jurul orei 10 dimineața, a avut loc un incendiu de …