Guvernatorul BNM: Redirecționarea rezervelor valutare pentru lucrări de modernizare și infrastructură este inacceptabilă | VIDEO

Redirecționarea rezervelor valutare ale Băncii Naționale a Moldovei pentru lucrări de modernizare și infrastructură este inacceptabilă. Anunțul a fost făcut de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care spune că ideea președintelui este ilegală și va influența negativ economia, dar și viața cetățenilor.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, afirmă că retragerea rezervelor valutare ale instituției duce la majorarea considerabilă a ratei inflației. Oficialul atenționează că o astfel de decizie din partea autorităților va avea consecințe asupra economiei, dar și a vieții cetățenilor.

OCTAVIAN ARMAȘU, guvernatorul BNM: Emisia monetară neacoperită duce la consecințe ca o inflație mare, o depreciere a leului și alte condiții nefaste care vor lovi, în primul rând, sigur că, în oamenii cu veniturile cele mai modeste.

Armașu a precizat că a discutat cu președintele Igor Dodon la acest subiect, care l-ar fi asigurat că nu are astfel de intenții. Asta deși, anterior, șeful statului a declara că un miliard de dolari din rezervele valutare ale BNM va fi redirecționat pentru lucrări de infrastructură și modernizare. Declarația a stârnit îngrijorarea unor deputați. Președintele Comisiei parlamentare pentru economice, deputatul PPDA Igor Munteanu a susținut că o astfel de decizie ar duce la creșterea inflației cu 25%.

Declarația a stârnit îngrijorarea unor deputați. Președintele Comisiei parlamentare pentru economice, deputatul PPDA Igor Munteanu a susținut că o astfel de decizie ar duce la creșterea inflației cu 25%.

Spread the love

Check Also

Amenzile pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a bolilor epidemice ar putea fi micșorate

Amenzile aplicate pentru nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, precum și …