Guvernatorul BNM: Redirecționarea rezervelor valutare pentru lucrări de modernizare și infrastructură este inacceptabilă | VIDEO

Redirecționarea rezervelor valutare ale Băncii Naționale a Moldovei pentru lucrări de modernizare și infrastructură este inacceptabilă. Anunțul a fost făcut de guvernatorul BNM, Octavian Armașu, care spune că ideea președintelui este ilegală și va influența negativ economia, dar și viața cetățenilor.

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, afirmă că retragerea rezervelor valutare ale instituției duce la majorarea considerabilă a ratei inflației. Oficialul atenționează că o astfel de decizie din partea autorităților va avea consecințe asupra economiei, dar și a vieții cetățenilor.

OCTAVIAN ARMAȘU, guvernatorul BNM: Emisia monetară neacoperită duce la consecințe ca o inflație mare, o depreciere a leului și alte condiții nefaste care vor lovi, în primul rând, sigur că, în oamenii cu veniturile cele mai modeste.

Armașu a precizat că a discutat cu președintele Igor Dodon la acest subiect, care l-ar fi asigurat că nu are astfel de intenții. Asta deși, anterior, șeful statului a declara că un miliard de dolari din rezervele valutare ale BNM va fi redirecționat pentru lucrări de infrastructură și modernizare. Declarația a stârnit îngrijorarea unor deputați. Președintele Comisiei parlamentare pentru economice, deputatul PPDA Igor Munteanu a susținut că o astfel de decizie ar duce la creșterea inflației cu 25%.

Declarația a stârnit îngrijorarea unor deputați. Președintele Comisiei parlamentare pentru economice, deputatul PPDA Igor Munteanu a susținut că o astfel de decizie ar duce la creșterea inflației cu 25%.

Spread the love

Check Also

Directorul Termoelectrica dă asigurări că pentru luna februarie consumatorii vor plăti mai puțin

Mai multe persoane din municipiul Chișinău au primit facturi mai scumpe la căldură pentru luna …