„Guvernul nu va reglementa prețurile”: Ministrul Economiei din Guvernul PAS îndeamnă moldoveni să se adapteze la noile realități | VIDEO

Trebuie să ne obișnuim cu scumpirile și să ne adaptăm la noile realități. Cu aceste sfaturi pentru moldoveni a venit ministrul Economiei din Guvernul PAS, Sergiu Gaibu. Oficialul a confirmat, în platoul unui post tv, că după majorarea tarifului la gaz, se vor produse scumpiri în lanț fără precedent.

SERGIU GAIBU, ministrul Economiei: „Din această cauză, noi, cu părere de rău, trebuie să ne obișnuim și să ne adaptăm. Adaptarea este factorul principal. Oricum, inflația presupune majorarea prețurilor. Dacă vorbim de business, acoperirea cheltuielilor suportate de agenții economici va fi posibilă doar dacă vor majora tarifele”.

Ministrul Economiei mai spune că Guvernul nu va reglementa prețurile, pentru că asta presupune costuri enorme. Potrivit lui Gaibu, orice scumpire afectează cetățenii, în orice țară.

Totuși, anterior, premierul Natalia Gavrilița a declarat că bugetul pentru 2021 va include majorări de salarii pentru anumite categorii de persoane, fără a oferi mai multe detalii.


Spread the love

Check Also

Un deputat italian condamnă presiunile exercitate asupra Marinei Tauber

Senatorul italian Sergio Romagnoli își exprimă îngrijorarea față de presiunile care sunt exercitate asupra candidatului …