Guvernul SUA extinde până la 2,2 milioane de dolari asistența acordată RM pentru lupta cu COVID-19

Guvernul Statelor Unite ale Americii a alocat, prin intermediul USAID, încă un milion de dolari pentru a contribui la atenuarea răspândirii COVID-19 în R. Moldova, transmite ziarulnational.md.

Potrivit Ambasadei SUA la Chișinău, aceste fonduri vor fi folosite pentru a consolida răspunsul Republicii Moldova față de pandemie, ajutând la amenajarea și echiparea instituțiilor medicale, sporirea controlului și a identificării cazurilor de îmbolnăvire, susținerea specialiștilor în a fi pregătiți să acționeze, consolidarea comunicării riscurilor etc.

Până în prezent, USAID a acordat aproape 2,2 milioane de dolari pentru medicina urgentă din R. Moldova în lupta cu COVID-19.

În ultimii 25 de ani, Statele Unite au investit peste un miliard de dolari în Moldova, inclusiv aproape 42 de milioane de dolari în sistemul de asistență medicală, axat pe sănătatea mamei și copilului, combaterea tuberculozei, cât și prevenirea și controlul asupra bolilor infecțioase.

Spread the love

Check Also

Ilan Șor: „Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”. Moldova achită aproape de trei ori mai mult pentru gazele livrate de concernul rus Gazprom | VIDEO

„Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”, se întreabă liderul Partidului „ȘOR”, Ilan …