Igor Dodon cheamă deputaţii PAS şi PPDA la negocieri | VIDEO

Guvernul condus de Maia Sandu are toate șansele să fie demis, mâine, de Parlament. Declarația aparține șefului statului Igor Dodon, la ședința fracțiunii PSRM. Potrivit lui, socialiștii au început să formuleze o moțiune de cenzură împotriva actualului executiv. În acest sens, Igor Dodon cheamă deputaţii PAS şi PPDA la negocieri.

Întrevederile vor avea loc separat, cu fiecare fracțiune în parte. Reprezentanții PAS și PPDA susțin că vor accepta discuțiile cu președintele.

Potrivit lui Igor Dodon, prima întrevedere o va avea cu deputaţii PSRM și este programată pentru ora 10:00. La 11:00, fiind invitaţi cei din PAS – iar la 12.00, fracțiunea PPDA din Parlament.

IGOR DODON, președintele țării: Vrem să păstrăm acest guvern pentru că considerăm că este o șansă pentru RM. În același timp, colegii socialiști, nu acceptă categoric promovarea unor inițiative care contravin Constituției, în opinia lor, dar și contravin acelor înțelegeri și acorduri care au fost semnate între socialiști și Blocul ACUM.

La rândul ei, Zinaida Greceanîi declară că PSRM își dorește păstrarea coaliției cu Blocul ACUM.

ZINAIDA GRECEANÎI, preşedintele Parlamentului: Toată fracțiunea este de acord – noi trebuie să păstrăm cu orice preț această coaliție, majoritate parlamentară care este. De aceea, noi mai facem o încercare, mâine la ora 9.00 am convocat la parlament ședința fracțiunii la care o invităm, la ora 9.00, să vină și doamna prim-ministru. 

Contactați telefonic, reprezentanții Blocului ACUM susțin că probabil vor accepta invitația la dialog cu șeful statului.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat fracțiunea PPDA, Blocul ACUM: Noi nu am discutat încă acest subiect, dar cel mai probabil dacă vom merge, vom merge ca două fracțiuni împreună.

VLADIMIR BOLEA, deputat fracțiunea PAS, Blocul ACUM: Dacă se va stabili că vom avea o întâlnire, cu siguranță vom merge cu fracțiunea împreună. 

Potrivit președintei PSRM, care deține și șefia Legislativului, ședința de Parlament privind dezbaterea moțiunii de cenzură a Guvernului Sandu ar putea avea loc mâine, la ora 15:00.

Spread the love

Check Also

Banca Națională a Moldovei a pus în circulație opt monede jubiliare și comemorative | FOTO

Banca Națională a Moldovei pune în circulație opt monede jubiliare și comemorative ca mijloc de …