Igor Dodon s-a întâlnit cu Jens Stoltenberg, Secretarul General al NATO | VIDEO

„NATO sprijină pe deplin și respectă neutralitatea constituțională a Republicii Moldova, dar neutralitate nu înseamnă izolare.” Este declarația secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a avut o întrevedere cu președintele Igor Dodon, la Bruxelles.

Jens Stoltenberg a menționat că NATO ajută Republica Moldova să construiască instituții  solide și o bună guvernare, inclusiv în cadrul forțelor armate.

JENS STOLTENBERG, secretar general al NATO: „Am fost încurajat, auzind la întâlnirea recentă cu prim-ministrul Maia Sandu că Moldova este hotărâtă să continue cooperarea noastră.”

La rândul său, Igor Dodon a declarat presei că Republica Moldova nu are ca obiectiv  aderarea la NATO, dar a susținut spusele lui Stoltenberg.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: „Neutralitate, după cum ați spus, nu înseamnă izolare. De aceea noi vom continua relațiile noastre cu unii parteneri și din est și din vest.”

Șeful statului a strâns mâna secretarului general al NATO pentru prima dată. Asta după  ce amenința să închidă oficiul NATO, deschis recent la Chișinău.

Este cea de-a doua vizită la Bruxelles a lui Igor Dodon în calitate de șef al statului. În cei trei ani de mandat, președintele a efectuat zeci de vizite în străinătate, majoritatea dintre care au fost în  Federația Rusă.

Spread the love

Check Also

Marina Tauber: Partidul ȘOR nu urmărește vectori geopolitici, dar lucrează pentru binele cetățenilor și al țării

Partidul Politic „ȘOR” este o formațiune care optează pentru relații bune și în avantajul Republicii …