Igor Dodon va convoca Consiliul Suprem de Securitate în noua componență | VIDEO

Președintele țării, Igor Dodon, va convoca în această săptămână Consiliul Suprem de Securitate în noua componență, unde se va discuta despre furtul miliardului, securitatea energetică a țării și concesionarea aeroportului Chișinău. Declarații în acest sens au fost făcute de Igor Dodon după ședința de lucru a președintelui țării cu șefa Parlamentului și prim-ministrul.

Potrivit lui Igor Dodon, discuțiile privind subiectul furtului miliardului va fi reluat și în noua componență a Consiliului.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Ne interesează poziția noului procuror general pe informația la ora actuală, cât și vom lua unele decizii pentru urmărirea activelor în afara țării. 

Agenda Consiliului ține și de asigurarea țării cu gaze naturale după 1 ianuarie, dar și concesionarea Aeroportului.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Nu avem certitudinea în ceea ce ține de tranzitul de gaze prin Ucraina. Sunt alte scenarii pentru care noi suntem pregătiți, dar este necesar să discutăm la ședința Consiliul Suprem de Securitate. 

Dodon a mai declarat că în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate va solicita informații despre scandalul privind interceptările convorbirilor telefonice ale unor persoane publice, jurnaliști și lideri de opinie, dar și despre dubla identitate a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

IGOR DODON, președintele Republicii Moldova: Vreau ca cei care sunt responsabili să vină la CSS să raporteze ce se întâmplă la acest capitol. Și mai sunt alte subiecte care au fost pe larg discutate în presă și avem și unele informații de la SIS, cum ar fi dublele identități. 

Dodon a mai declarat că susține și ideea construcției a cel puțin 2 aeroporturi, în sudul și nordul țării. Potrivit șefului statului, acest lucru ar permite liberalizarea pieții aeroportuare.

Spread the love

Check Also

Curtea de Apel a pronunțat o decizie privind refuzul CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu

Astăzi 28 septembrie, Magistrații Curții de Apel întruniți într-o nouă ședință pe marginea contestării depuse …