Igor Dodon vrea republică prezidențială și limba rusă obligatorie în școli | VIDEO

Președintele Igor Dodon, înscris în cursa electorală pentru un nou mandat la Președinție, afirmă că Republica Moldova trebuie să devină republică prezidențială, iar limba rusă trebuie să redevină obiect obligatoriu de studiat în școli. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii on-line „Igor Dodon răspunde” pe care candidatul la prezidențiale o publică săptămânal pe rețelele de socializare, transmite Ziarul de Gardă.

Igor Dodon susține că țara noastră ar trebui să devină una prezidențială sau semi-prezidențială și că, în acest sens, ar trebui modificată Constituția.

„Nu e bine când toți răspund. De la cine să ceri dacă răspunde și președintele, și premierul, și parlamentul, și fiecare deputat? De la cine să ceri rezultate dacă fiecare va arăta unul la celălalt? Eu propun că trebuie de schimbat constituția și să trecem la republică prezidențială sau parlamentar-prezidențială. Această problemă trebuie rezolvată. Noi alegem președintele – haideți să-i dăm împuterniciri”, a declarat Dodon.

Tot în cadrul emisiunii on-line, Igor Dodon a pledat pentru reintroducerea obligativității studierii limbii ruse în școli alături de o altă limbă străină la alegere.

Spread the love

Check Also

Problema parcărilor în zona Pieței Centrale în curând va fi rezolvată, datorită proiectului, inițiat de consilierii municipali ai Partidului “ȘOR” | VIDEO

Locuri de parcare special amenajate pentru persoanele cu dizabilități vor fi amenajate, în premieră, în …