Ilan Șor: Pavel Postică i-ar fi amenințat pe membrii CEC că dacă nu se supun și nu votează excluderea lui Tauber din cursa electorală, se vor trezi cu un șir de neplăceri | VIDEO

”Marina Tauber trebuie scoasă din cursa electorală. Este ordonanța președintelui Maia Sandu.” Asta le-ar fi spus membrul Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică celorlalți colegi, asupra cărora ar face presiuni să ia o decizie pentru excluderea candidatului Partidului ”ȘOR” din cel de-al doilea tur de scrutin pentru funcția de primar al municipiului Bălți. O spune Ilan Șor, președintele formațiunii politice, care a înaintat-o pe Tauber în această întrecere. Mai mult, politicianul afirmă, cu referire la surse de încredere, că Pavel Postică i-ar fi amenințat pe membrii autorității electorale că dacă nu se supun, se vor trezi cu un șir de neplăceri.

Potrivit președintelui Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, membrul Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postică și-a informat colegii marți, la ora 16:00, despre faptul că Maria Tauber trebuie exclusă din cursa electorală. Politicianul afirmă, cu referire la surse de încredere, că pe acest fapt insistă însăși președintele Maia Sandu.

ILAN ȘOR, președintele Partidului “ȘOR”, deputat: „După ce a adunat membrii CEC, acesta a anunțat despre faptul că este ordonanța doamnei președinte, iar Marina Tauber trebuie scoasă din cursa electorală. Mai mult, Postică nu s-a limitat doar acest lucru și, după ședință, a purces la convingerea fiecărui membru CEC în parte, așa cum mulți dintre ei nu sunt gata să ridice mâinile sus pentru orice decizie ilegală”.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Sorina Ştefârţă a refuzat să comenteze declarațiile lui Ilan Șor. Candidatului Partidului “ȘOR” i se încriminează finanțarea netransparentă a campaniei electorale. Iar drept exemplu este invocată publicitatea și hrana oferită voluntarilor care activează în Bălți. În cadrul partidului, aceste acuzații sunt calificate drept invenții.

DENIS ULANOV, deputat Partidul “ȘOR”: „Subiectul a fost discutat și în cadrul ședinței din 20 noiembrie a CEC și a fost discutată și închisă, închisă juridic. În acest compartiment al cheltuielilor au fost prezentate toate actele confirmative. CEC a confirmat atunci absența totală al oricăror încălcări”.

Partidul “ȘOR” a sesizat misiunile diplomatice din Moldova și a chemat organizațiile internaționale și partenerii străini să atragă atenție la abuzurile de putere a autorităților și încălcarea normele democratice.


MARINA TAUBER, candidatul Partidului “ȘOR” la funcția de primar de Bălți: „Mă voi referi la acele cazuri care au dus drept rezultat la condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Eu vreau să cred că de data aceasta nu veți manifesta o atitudine prejudiciată și veți reacționa la fel de dur la abuzurile actualei conduceri”.

Solicitat de noi, vicepreședintele CEC-ului, Pavel Postică, sa eschivat să spună dacă a făcut presiuni asupra colegilor săi ca să voteze pentru excluderea lui Tauber din cursa electorală.

PAVEL POSTICĂ, vicepreședinte Comisia Electorală Centrală: „Toți jurnaliștii, toți cei interesați de activitatea Comisiei Electorale Centrale, a membrilor CEC sunt invitați la ședințele Comisiei, care sunt publice și pot formula întrebări nemijlocit membrilor Comisiei Electorale Centrale, dacă au fost sau nu au fost presați de mine pentru a lua o anumită decizie”.


Cel de-al doilea tur al alegerilor locale noi, pentru funcția de primar al municipiului Bălți, va avea loc duminică, 5 decembrie.

Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …