Ilan Șor prezintă dovezi ale presiunilor asupra CA Cahul: Domnilor judecători, nu vă grăbiți să îndepliniți ordinele lui Dodon | VIDEO

Președintele Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, a prezentat dovezi ale presiunilor exercitate de președintele, Igor Dodon, asupra Curții de Apel Cahul, care examinează dosarul „Șor”. Politicianul a publicat o înregistrare video a unei conversații amicale dintre președintele Curții de Apel Cahul, Ruslan Petrov și fostul consilier prezidențial pe probleme juridice Maxim Lebedinschi, care în prezent este secretar al Comisiei Electorale Centrale.

Potrivit lui Ilan Șor, secvența video publicată pe pagina sa de pe o rețea de socializare în care apar Maxim Lebedinschi și Ruslan Petrov a fost filmată miercuri, 1 aprilie, în Cahul.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: În plină pandemie, autoritățile îndeamnă oamenii să stea acasă și să nu iasă fără necesități stringente. El se deplasează la peste 200 de km și vine, ghiciți unde? Desigur, la Curtea de Apel Cahul. Intră cu mașina personală în curtea instituției, îmbrăcat informal și se întâlnește, cum credeți cu cine? Desigur, cu președintele Curții de Apel Cahul. Înțelegeți perfect. Nu poți parcurge 200 de km doar ca să îl saluți. Vedeți totul pe video cum vorbesc, dezbat, își strâng mâinile reciproc și discută cum să pună punct în dosarul ”Șor”. 

Ilan Șor amintește că autoritățile tărăgănează examinarea dosarului său deja de un an, împiedicând, în același timp, desfășurarea expertizei, care ar demonstra că toate companiile care i-au aparținut au rambursat în totalitate creditele Băncii de Economii. Potrivit politicianului, se pune presiune asupra judecătorilor încercând să obțină o decizie convenabilă actualei guvernări.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: Mă adresez dumneavoastră, domnule președinte al Judecătoriei Cahul, dar și către dumneavoastră, domnilor judecători. Nu vă grăbiți să îndepliniți ordinele neoficiale ale lui Dodon. Nu fiți slujitorii lui, deoarece toată țara înțelege că pentru Dodon a început numărătoarea inversă, deja în ritm alert. Toți înțeleg că epoca lui Dodon ia sfârșit. Toți înțeleg că Dodon va câștiga alegerile prezidențiale doar în cazul în care va fi singurul candidat înscris în cursă. 

De asemenea, deputatul Ilan Șor a anunțat că, săptămâna trecută, avocații săi au depus o cerere
de strămutare a dosarului său la o altă curte de Apel, deoarece instanța din Cahul încalcă normele unei justiții echitabile. Politicianul a amintit că, recent, judecătorii s-au convocat în ședința de examinare a dosarului său, încălcând hotărârile Comisiei pentru Situații Excepționale. Ilan Șor susține că este gata să apară în fața judecătorilor, dacă ședințele vor fi deschise, iar decizia ilegală de arest va fi anulată. Totodată, deputatul a anunțat că va transmite materialul video Procuraturii, subliniind că ”într-un stat civilizat toți responsabilii de situație și-ar da demisia.”

SINCRON: ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat:  Ceea ce vedem acum este nu doar dezordine, ci mai degrabă uzurpare a puterii în stat. Noi vom cere și am cerut ca ședințele noastre să se desfășoare în altă Curte de Apel, asta deoarece Curtea de Apel Cahul este acaparată de Dodon. 

În final, președintele Partidului Politic ”ȘOR” a adăugat că-și va demonstra nevinovăția, iar responsabilii vor fi pedepsiți.

 

Spread the love

Check Also

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis

Spitalul din Dubăsari în care erau tratați pacienții infectați cu COVID-19 a fost închis. Despre …