În al doilea tur de prezidențiale, în România, vor lupta Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă | VIDEO

Biroul Electoral Central din România a prezentat rezultatele alegerilor din turul I al scrutinului prezidențial 2019, după numărarea a 100% dintre voturi. Astfel, în turul al doilea au intrat actualul președinte Klaus Iohannis cu 36,65% și fostul prim-ministru Viorica Dăncilă, cu un rezultat de 23,79%.

Potrivit rezulatetelor finale ale primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din România, organizate duminică, 10 noiembrie, președintele Klaus Iohannis candidatul PNL și liderul PSD, Viorica Dăncilă, au intrat în turul doi al alegerilor prezidențiale din România. Biroul Electoral Central a prezentat primele rezultate, astfel Iohannis conduce detașat, cu 36,65% din voturi față de fostul premier, Viorica Dăncilă, care a acumulat 23,79 la sută.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din România s eva desfășura pe 24 noiembrie. În diasporă se va vota din nou timp de trei zile, începând cu vineri 22 noiembrie.

Potrivit Biroului Electoral Central din România, la cele 37 de secții de vot deschise în Republica Moldova s-au prezentat peste 43 de mii de moldoveni, care dețin cetățenia română. Datele Autorității Electorale Permanente de la București arată că pentru Klaus Iohannis au votat peste 33 de mii de cetățeni moldoveni, peste 3.900 de voturi s-au dat pentru Teodor Paleologu, iar pentru Viorica Dăncilă – puțin peste o mie. Reamintim că alegerile prezidențiale din România s-au desfășurat în diasporă în decurs de trei zile – 8, 9 și 10 noiembrie.

Spread the love

Check Also

COVID-19 în lume: Serbia protestează, România înregistrează al doilea vârf al pandemiei, am putea trăi ani buni obligați să purtăm mască, spun experții | VIDEO

Scenele violente și protestele continuă la sediul Parlamentului sârb, după ce Guvernul de la Belgrad …