În capitală a început evacuarea autoturismelor parcate neregulamentar. Care este procedura de returnare a unui automobil și cât va costa | VIDEO

Săptămâna a început cu surprize neplacute pentru șoferii din Chișinău, care și-au parcat mașina la nimereală. Poliția a demarat evacuarea automobilelor parcate neregulamentar și au întocmit mai multe procese verbale.

Potrivit poliției, automobilele evacuate vor fi transportate la o parcare specială din comuna Trușeni. Șoferii urmează să acceseze pagina web a parcării speciale pentru a verifica dacă mașinile lor au fost sau nu duse acolo și să apeleze la Serviciilor de gardă a direcției de poliție a municipiului Chișinău sau Direcția patrulare Centru a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

Prețul pentru o zi de depozitare, variază între 100 și 400 de lei, în funcție de greutatea autovehicolului. Pentru îmbarcarea și transportarea spre parcarea specializată, motocicliștii vor scoate din buzunar 500 de lei, iar proprietarii mașinilor de la 790 până la 2000 de lei.

De cealaltă parte, șoferii se plâng de lipsa parcărilor în capitală. Potrivit reprezentanților primăriei, peste 400 de mii de maşini ar exista în municipiu şi aproximativ 10 mii de locuri de parcare.

CRISTINA CRUDU, ofițer de presă al IGP: „În contextul demarării acțiunilor privind ridicarea automobilelor staționate neregulamentar, Începând de astăzi, 28 septembrie, Poliția din municipiului Chișinău, va acționa în corespundere cu prevederile art.439 Cod contravențional și Hotărârea Guvernului nr.557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional”.

Spread the love

Check Also

Incendiu de proporții, în Ceadîr-Lunga: Au luat foc mai multe spații de depozitare | VIDEO

În municipiul Ceadir-Lunga, astăzi, în jurul orei 10 dimineața, a avut loc un incendiu de …