În capitală, revin gheretele cu înghețată și băuturi răcoritoare

Mai multe gherete, care vor vinde înghețată, băuturi răcoritoare și produse de patiserie fără cremă, vor apărea pe străzile din capitală, inclusiv în diverse zone de odihnă. Totul după ce primarul de Chișinău, Ion Ceban, a semnat o dispoziție în acest sens, scrie agora.md.

Punctele comerciale vor activa până pe 31 octombrie 2020, spune Primăria Chișinău într-un comunicat. Ulterior, agenții economici vor trebui să asigure evacuarea acestora.

„În fiecare zonă în parte se stabilește amplasarea a câte o singură unitate de comerț ambulant (rulotă, tonetă), iar în spațiile cu circulație pietonală intensă, până la trei unități. Direcția generală comerț, alimentație publică și prestări servici va recepționa notificările privind inițierea activității pentru unitățile de comerț ambulant, amplasat conform locurilor stabilite”, se spune în comunicat.

Agenții economici urmează să semneze un angajament prin care se obligă să respecte mai multe condiții. Este vorba de „normele sanitare, inclusiv igiena și sănătatea publică, protecția consumatorilor, proveniența și calitatea mărfurilor, liniștea și securitatea publică,  expunerea estetică a produselor și afișarea în mod vizibil a prețurilor, păstrarea curățeniei în perimetrul amplasamentului pe o rază de minimum 10 metri și colectarea deșeurile în recipiente”.

Activitatea comercială ambulantă stradală, în sezonul estival 2020 va fi realizată cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire și diminuare a răspândirii infecției COVID-19, mai dă asigurări Primăria.

Autoritățile municipale au adăugat că vor continua acțiunile de combatere a comerțului neautorizat.

Spread the love

Check Also

O veste dureroasă şi o pierdere imensă pentru medicii de la Spitalul Raional Orhei și locuitorii municipiului: Celebrul chirurg Felix Lihtgoliț s-a stins din viață | VIDEO

O veste dureroasă şi o pierdere imensă pentru medicii de la Spitalul Raional Orhei și …