În China a fost lansat primul medicament împotriva coronavirusului | VIDEO

În China a fost lansat primul medicament împotriva coronavirusului. Preparatul se numește „Favipiravir” și a primit acordul autorităților pentru a putea fi vândut. Între timp, numărul victimelor și îmbolnăvirilor cu virusul ucigaș continuă să crească, iar specialiștii internaționali încearcă să creeze cât mai curând un vaccin împotriva noului tip de coronavirus. Potrivit autorităților chineze, unele teste pe animale au fost deja efectuate.

Primul medicament care ar putea fi eficient împotriva coronavirusului a fost lansat în vânzare duminică, în provincia Zhejiang, din estul Chinei. Preparatul a fost creat de o companie chineză, care a primit aprobarea de a intra pe piață. În același timp, autoritățile de la Beijing anunță că mai multe medicamente și-au demonstrat eficacitatea în lupta cu virusul chinez, doar că „Favipiravir” este primul medicament care a primit aprobarea oficială. Responsabilii mai spun că sunt folosite diverse abordări tehnologice pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin pentru coronavirus, unele fiind deja testate pe animale.

Între timp, s-a înregistrat un nou caz de infectare cu coronavirus în Thailanda, la o femeie de origine chineză, în vârstă de 60 de ani. Potrivit autorităților thailandeze, membrii familiei acesteia au contractat anterior virusul. Numărul îmbolnăvirilor din această ţară a ajuns, în prezent, la 35 de persoane, nefiind înregistrat niciun deces.

Astfel, la nivel mondial, numărul persoanelor infectate a crescut la peste 71 300, în timp ce numărul deceselor din cauza coronavirusului se ridică la peste 1 770, majoritatea fiind în China și câte un deces fiind înregistrat în Hong Kong, Filipine, Japonia și Franța.

Spread the love

Check Also

Coronavirus: Spania anunță 834 de morți în ultimele 24 de ore

Numărul deceselor înregistrate în Spania din cauza pandemiei de coronavirus a crescut cu 832 în …