În Moldova au fost stabilite reguli speciale pentru vânzarea cu reducere a bunurilor și serviciilor

Modificările corespunzătoare la Legea comerțului intern au fost aprobate de guvern. În special, în document va apărea o secțiune separată, concepută pentru a evita practicarea unei abordări neloiale atunci când se anunță reduceri sau se elimină stocurile de diverse produse alimentare și nealimentare.

După cum sa menționat în nota explicativă a documentului, reducerile publicate adesea pe vitrine nu corespund realității, iar prețurile reducerilor nu se modifică sau scad ușor în raport cu prețul de bază, scrie infomarket.md

În același timp, nu este clar din mesajele publicitare care sunt stocurile de produse și ce sortiment este oferit spre vânzare cu reducere. Autorii modificărilor consideră că reducerile rămân o modalitate de a atrage consumatorii către magazinele care folosesc tehnici de persuasiune pentru a face o achiziție. Noile reguli se referă la metodele de vânzare a bunurilor la prețuri reduse, acestea sunt grupate în mai multe categorii, fiecare dintre care prezintă cerințe separate: vânzări de lichidare, vânzare de reziduuri, vânzări de magazine la fabrici / uzine, vânzări promoționale.

Sunt, de asemenea, descrise cerințele pentru informarea consumatorilor – regulile pentru publicitate și postarea mesajelor despre prețurile de reducere. De exemplu, într-un mesaj publicitar (cu mai multe excepții), trebuie explicat motivul reducerii și suma exactă cu care se reduce costul produsului / serviciului. Toate documentele contabile care confirmă prețurile inițiale și de reducere trebuie păstrate timp de 3 ani și, dacă este necesar, prezentate autorităților de reglementare.

Orice reclame de reducere neconforme vor fi considerate practici comerciale necorespunzătoare și vor fi pedepsite conform legii. Articolele cu date de expirare care sunt oferite spre vânzare cu reducere trebuie plasate pe rafturi separate și marcate special.

Spread the love

Check Also

Actorul britanic Sean Connery, a încetat din viață la vârsta de 90 de ani

Actorul britanic Sean Connery , renumit mondial pentru rolul său de James Bond, a încetat …