În sectorul Botanica al capitalei, într-o zonă destul de aglomerată, un microbuz abandonat și plin de mizerie a devenit casă pentru oameni ai străzii | VIDEO

În sectorul Botanica al capitalei, într-o zonă destul de aglomerată, pe porțiunea unui trotuar, se desprind imagini din lumea a treia. Un microbuz abandonat de multă vreme a devenit refugiul celor fără casă. Mizeria din interiorul lui, dar și gunoiul aruncat împrejurul acestuia, provoacă dezgust trecătorilor. Contactate de TV6, autoritățile ne-au spus că s-au autosesizat și în scurt timp vor rezolva problema.

Uşile ruginite, oglinzile rupte şi vopseaua scorojită dau de înţeles că a trecut ceva vreme de când microbuzul este abandonat. De gol îl dă și mizeria din interior, dar și înscripțiile de pe uși. Trecătorii, deranjați de imagine, spun că vehiculul a fost dat uitării de câțiva ani, iar de ceva vreme a devenit casă pentru câțiva cerșetori din zonă.

„Din păcate, nimeni nu atrage atenție la asta. Poate polițiștii de patrulare trec prin partea cealaltă și poate nu văd, dar când mergi pe aici ca pieton vezi că această mașină este problematică”.

„Trebuie de găsit stăpânul. Dacă nu este, atunci să fie evacuată. A devenit toaletă și casă pentru vagabonzi”.

„Ei nu iau punga și caută să ducă la gunoi. Iată acolo este un coș pentru deșeuri, dar ei oricum aruncă aici. Diferite mizerii, fix o groapă de gunoi în stradă”.

„Nu este ecologic, în străinătate străzile sunt mult mai curate decât la noi”.


De faptul că microbuzul îi adăpostește pe cei fără casă s-a convins și o echipă TV6. Pe locurile din față a automobilului am surprins doi oameni fără adăpost. Maria are 45 de ani și de câteva zile doarme aici. Rămasă pe drumuri, după ce casa părintească a fost vândută de frații ei, a venit acum o săptămână la Chișinău, din Ledoveni, raionul Rîșcani, spune femeia.

MARIA, om al străzii: „- Câți dormiți în acest microbuz?

– Eu și prietenul meu, Igor.


– Numai voi doi?

– Da, doar noi doi. Dormim aici, mâncăm pe loc aici”.


Deși este frig, femeia spune că nu îngheață în interiorul mașinii, deoarece doarme înfofolită, de altfel, așa cum se duce și la cerșit.

MARIA, om al străzii: „- Când și cum. Când 20, când 50.

– Astăzi câți bani ați făcut?

– Nu am făcut nimic încă, acum mă duc la lucru”.

De evacuarea microbuzului abandonat sunt responsabile autoritățile locale, care, contactate de noi, au dat asigurări că săptămâna viitoare acesta nu va mai fi acolo.

DIANA GUBA, pretorul sectorului Botanica: „Vom ieși la fața locului, vom sigila mașina. Vom vedea ce conține mașina, pentru că sunt niște bunuri a cuiva, după care o vom evacua”.

Am încercat să aflăm câte astfel de autovehicule abandonate sunt în sectorul Botanica, însă pretorul nu ne-a putut spune.

Spread the love

Check Also

Marea Britanie testează săptămâna de lucru de patru zile

În Marea Britanie a fost lansat recent un program pilot privind săptămâna de lucru de …