Încă două artere din municipiul Orhei au fost reparate capital după o tehnologie nouă, datorită echipei lui Ilan Șor | VIDEO

Încă două artere din municipiul Orhei au fost date în exploatare. Este vorba de Strada Nouă și Colinelor din cartierul Bucuria, care au fost reparate după o tehnologie nouă. Datorită temperaturilor generoase, în doar câteva săptămâni, lucrările au fost finalizate și construit un sistem de scurgere a apelor pluviale. Ambele străzi nu au mai fusese reparate de câteva zeci de ani.

Locuitorii de pe Strada Nouă și Colinelor spun că, ani la rând, circulația în zonă a fost defectuoasă, întrucât cele două artere erau pline cu gropi.

„Locuiesc aici din 1975 și vreau să vă spun că a fost strașnic pe aici. Acum însă e foarte bine. Mi se pare că e un vis”.

„Fără glod, fără murdărie, foarte frumos”.

„Foarte bine au făcut. Suntem mulțumiți. Nu am cuvinte, foarte frumos e aici la noi”.

Totuși, cel mai dificil le-a fost vârstnicilor și mamelor cu copii.

„Mergeam cu căruciorul pe drumul care era foarte distrus, cu alt copil de mână, dificil a fost. Mulțumim că a ajuns bucuria și la noi pe stradă”.

Președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, le-a promis oamenilor că renovarea drumurilor este o prioritate pentru Primăria Orhei, iar în oraș se va munci cu spor și în continuare.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic „ȘOR”, deputat: „Vreau să-i mulțumesc primarului Pavel Verejanu, dar și întregii echipe care a fost implicată în lucrările de asfaltare și care vor mai continua. Dezvoltarea orașului, asta este ceea ce facem și construim împreună cu dumneavoastră. Asta ne face să mergem mai departe”.

CORNELIU PADNEVICI, deputat Platforma Parlamentară „Pentru Moldova”: „În Orhei se contruiește, de fapt, nu doar drumuri, ci și infrastructură. Este un oraș de viitor”.

Autoritățile locale, cât și cele raionale, spun că reparația celor două artere a fost o adevărată provocare, pentru că drumurile se află în pantă, însă rezultatul este pe măsură.

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Foarte puțină lume a crezut că va fi posibil. Din punct de vedere inginerește a fost foarte complicat”.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Pe acest drum se strângea multă apă, era glod, iată de ce am luat decizia să facem acoperire beton. Odată ce am făcut un lucru, trebuie să fie de calitate, astfel încât să țină pentru mulți ani înainte”.

Anul trecut, echipa Partidului „ȘOR” a renovat toate drumurile principale din municipiul Orhei. Lucrările au demarat în luna mai și au fost finalizate la sfârșitul verii. Totodată, au fost reparate mai multe străzi secundare, chiar dacă modernizarea lor era planificată pentru 2021. Lucrările sunt realizate de întreprinderea municipală de profil, ceea ce permite economisirea surselor bugetare cu până la 30%.

Spread the love

Check Also

Momentul în care pistolarul de la Holercani este reținut de ofițerii INI pe traseul Criuleni-Chișinău | VIDEO

Reporterii Deschide.MD au intrat în posesia primelor imagini, surprinse la fața locului, în timpul operațiunii, …