Încă o partidă de fructe moldovenești a fost interzisă pentru import în Federația Rusă | VIDEO

Încă o partidă de fructe moldovenești a fost interzisă pentru import în Federația Rusă. Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară – Rosselhoznadzor a decis interzicerea importului a 39 de tone de prune și struguri din Republica Moldova.

Inspectorii au luat această decizie după ce au identificat în lotul de marfă obiecte de carantină. Potrivit instituției, rezultatele testelor de laborator au confirmat că aproape 20 de tone de prune erau infectate cu molia orientală, iar circa 20 de tone de struguri au fost infectate cu dăunătorul ploșnița marmorată. Lotul de marfă a fost stopat de inspectorii Oficiului Rosselkhoznadzor din regiunile Breansk și Smolensk și a fost întoarsă exportatorului din Republica Moldova.

Produsele urmau a fi comercializate în orașul Moscova și regiunea Breansk. Acesta nu este primul caz în care Federația Rusă interzice importul fructelor moldovenești. Anterior, mai multe loturi de produse din țara noastră au fost întoarse din drum.

Spread the love

Check Also

Ilan Șor: „Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”. Moldova achită aproape de trei ori mai mult pentru gazele livrate de concernul rus Gazprom | VIDEO

„Cetățenii moldoveni sunt mai bogați decât nemții sau elvețienii?”, se întreabă liderul Partidului „ȘOR”, Ilan …