Incendiu într-un bloc din sectorul Ciocana al capitalei: tonele de apă au inundat câteva apartamente de la etajele de mai jos | VIDEO

Un incendiu produs duminică într-un apartament de la etajul nouă, într-un bloc din sectorul Ciocana al capitalei, a făcut scrum locuința, iar tonele de apă folosite pentru stingerea flăcărilor au inundat câteva apartamente de la etajele de mai jos. Apa a ajuns până la etajul șase, iar locatarii abia de mai puteau face față șuvoaielor.

Propietarii apartamentului incendiat nu au fost de găsit, însă am vorbit cu vecinii de la etaj, care, la fel au avut de suferit din cauza flăcărilor și a fumului.

„Uitați-vă ce e la noi aici. Pe pereți, uitați-vă ce ”frumusețe”! Nu e destul că soțul e pe patul de moarte, dar încă și așa probleme”.

Vecinii de jos încercă să facă față șiroaielor de apă, care curg necontenit.

„Eu nu știu ce trebuie de făcut dacă sincer. Curge peste tot, izvoare acolo și aici. În veceu, în genere e grav. Nu știm cum să procedăm, vom vedea ce hotărâre vom lua”.

Apa a ajuns chiar și la etajul șase.

„O scurg și o pun înapoi. Și acolo jos ligheanul cu apă, cârpă șade acolo. Dacă voi putea să acumulez din pensie atunci e bine, dar dacă nu , ce pot să fac?”

Reprezentații Asociației Proprietarilor de Locuințe Privatizate ne-au, declarat că vor cere ajutorul primăriei după ce vor face toate evaluările necesare.

GHENADIE NANI, reprezentant, Asociația Proprietarilor de Locuințe Privatizate: „Am avut 3 comisii azi și urmează să mai avem încă două. Vrem să facem demers la pretură și la primărie ca să ajute oamenii”.

Pompierii ne-au dat de înțeles că de calculele consecințelor în urma lichidării incendiului este responsabilă administrația blocului iar la întrebarea de ce nu s-a utilizat spuma în timpul stingerii incendiului, ne-a declarat următorul lucru.

LILIANA PUȘCAȘU, ofiţer de presă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: „Sunt protocoale de intervenție și s-a activat conform tuturor protocoalelor de intervenție necesare. La momentul intervenției a echipelor de salvatori și pompieri în prejma scării blocului erau parcate mai multe vehicole care au pereclitat intervenția pompierilor”.

Am contactat un avocat pentru a afla ce ar putea întreprinde oamenii care au avut suferit în urma incendiului, dar și în urma lichidării acestuia.

MIHAI GORINCIOI, avocat: „Trebuie imediat să se adreseze la organele abilitate să documenteze acest fapt. Să cheme experți să le evalueze prejudiciul totodată să depună o plângere și la comisariatul de poliție. Și fie că au să încaseze pe cale civilă sau prin dosar penal”.

Amintim că incendiul a avut loc Duminică la orele amiezii. Cinci echipaje de pompieri au luptat cu flăcările timp de aproape o oră. În timpul intervenției nu au fost raportate victime, iar focul a distrus mai multe bunuri materiale din interiorul apartamentului. Potrivit primelor versiuni, incendiul s-ar fi produs din cauza imprudenței în timpul fumatului.

Spread the love

Check Also

Premier: Sunt determinate resursele pentru achiziționarea a 1 milion de doze de vaccin

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, susține că sunt determinate resursele necesare pentru achiziționarea unui lot de …