Incendiu puternic la un club de fițe din Mamaia, România | VIDEO

Un incendiu violent a distrus în totalitate clădirea fostului club Bamboo din Mamaia, actual Silence. Incidentul reaprinde discuția despre securitatea localurilor și a clădirilor publice la incendii, problemă intens dezbătută după tragedia de la Colectiv.

Actualul incendiu, care din fericire nu s-a soldat cu victime, a avut loc în contextul în care clubul al cărui patron este Joshua Castellano a fost amendat anul trecut pentru că nu avea autorizație de securitate la incendiu. Anul acesta, când s-a făcut ultimul control clubul n-a fost depistat funcționând, era închis.

Potrivit pompierilor constănțeni, clubul nu funcționa în această perioadă, iar în momentul izbucnirii focului, în incintă se aflau doar câteva persoane, angajați ai clubului, care au ieșit din incintă fără probleme.

După primele cercetări, pompierii au stabilit drept cauză probabilă a incendiului un aragaz lăsat nesupravegheat. În urma incendiului, localul a fost distrus în totalitate.

Cazul este cercetat acum și de către polițiștii constănțeni, care urmează să stabilească inclusiv dacă nu cumva incendiul a fost declanșat intenționat.

Nu este pentru prima dată când au loc astfel de incidente la cluburile omului de afaceri Joshua Castellano.

Primul incendiu al clubului Bamboo din București a avut loc în anul 2005. Doisprezece ani mai târziu, în 2017, al doilea incendiu a mistuit același club Bamboo din Capitală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au clasat însă, în urmă cu câteva luni, dosarul incendiului din ianuarie 2017 de la clubul Bamboo din București, în urma căruia 44 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Amintim faptul că cel mai grav incendiu produs în ultimii 20 de ani într-un club din România a fost cel din 30 octombrie 2015, din clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa şi circa 200 au fost rănite.

Spread the love

Check Also

Pentru a treia noapte la rând, Minskul este zguduit de proteste. UE: Scrutinul prezidențial nu a fost „nici liber, nici echitabil” | VIDEO

Uniunea Europeană a avertizat Republica Belarus că scrutinul prezidențial nu a fost „nici liber, nici …