Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo | VIDEO

Înotătoarea Tatiana Salcuțan s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Astfel Tatiana este a cincea sportivă moldoveană care a cucerit dreptul să participe la competiție.

Câștigătoarea Jocurilor Olimpice de tineret de la Buenos Aires, înotătoarea Tatiana Salcuțan, va evolua și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova. Sportiva din Tiraspol a câștigat acest drept după ce a îndeplinit Normativul A la 200 metri spate în cadrul Campionatului Mondial din Coreea de Sud. Salcuțan a ocupat locul 10, acesta fiind cel mai bun rezultat dintre înotătorii moldoveni la Mondialul de seniori.

Tatiana Salcuțan este a cincea atletă moldoveană care a cucerit dreptul să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Anterior, normativele de calificare au fost îndeplinite de Zalina Petrivskaya, care a obținut biletul olimpic de acreditare, la concursul internațional de la Kiev Ucraina, unde s-a clasat pe primul loc cu rezultatul 72,84 metri.

Maratonista Lilia Fisikovici, care a obţinut baremul olimpic la Virgin Money London Marathon 2019 pe 28 aprilie, iar Dimitriana Surdu, aruncare greutăţi, a obţinut calificarea la Campionatele Internaționale ale României, în Cluj Napoca, pe 7 iunie curent.

Deasemenea Alexandra Mîrca a obţinut cota de participare olimpică la Campionatul Mondial din Olanda, unde s-a clasat pe locul 7. Va fi a doua participare la Olimpiadă pentru Mîrca după cea din 2016, care a avut loc la Rio de Janeiro, Brazilia. Astfel, 5 sportivi din Republica Moldova şi-au asigurat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care vor avea loc în 2020.

Spread the love

Check Also

Sportivii moldoveni încep evoluările la Jocurile Olimpice din Elveția

Trei din cei cinci sportivi din Rep. Moldova care participă la Jocurile Olimpice de Tineret …