INP va desfășura operațiunea „Autobuz” pe întreg teritoriul ţării

Începând de astăzi și până pe 15 decembrie curent, Inspectoratul Național de Patrulare va desfășura operațiunea „Autobuz”.

Ofițerii de patrulare vor verifica în ce condiții sunt transportați călătorii, cum este respectat Regulamentul Circulației Rutiere de către șoferi, precum și starea tehnică a transportului.

În aceste zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Transport Auto vor contracara transportarea ilicită a pasagerilor; vor controla condițiile de îmbarcare și debarcare a călătorilor în afara staţiilor semnalizate, transportarea pasagerilor numărul cărora depăşeşte numărul de locuri prevăzut prin caracteristica tehnică a vehiculului, precum și verificarea autobuzelor și troleibuzelor în scopul asigurării respectării normelor tehnice la exploatarea pe timp de iarnă. Verificate vor fi și autobuzele care transportă elevii.

Operaţiunea se va desfăşura pe întreg teritoriul ţării cu scopul de a diminua numărul accidentelor cu implicarea transportului public. De la începutul anului au avut loc 205 accidente rutiere cu implicarea transportului de călători, în urma cărora 15 persoane au decedat, iar 286 au primit traumatisme grave.

Spread the love

Check Also

Dodon vine cu noi promisiuni de relaxare a restricțiilor înainte de a fi luată o decizie de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică | VIDEO

Președintele Igor Dodon susține că în ultima săptămână se atestă o scădere a numărului de …