Inspectoratul General de Patrulare a lansat o campanie împotriva încălcărilor în trafic | VIDEO

După două luni în care s-au ocupat mai mult de prevenirea răspândirii infecției cu noul coronavirus, poliția avertizează că va fi mai vigilentă cu șoferii. „10 zile de prevenire a accidentelor în trafic” este genericul campaniei lansate astăzi de Inspectoratul General de Patrulare. Astfel, până la sfârșitul lunii, toți conducătorii auto vor fi verificați intensiv, pentru a reduce numărul de încălcări.

Campania a fost lansată de Inspectoratul Național de Securitate Publică din cadrul IGP. Oamenii legii avertizează că urmează să fie efectuate verificări intensive, în regim non-stop, în toată țara. Decizia vine după ce, în perioada stării de urgență, au fost comise mai multe încălcări în trafic. Astfel, va fi monitorizată viteza de deplasare a șoferilor cu ajutorul radarelor, inclusiv pe timp de noapte, vor fi infiltrate mașini capcane pe traseele naționale și vor fi aplicate pedepse pentru conducătorii auto care se eschivează de la răspundere pentru încălcările comise. Totodată, șoferii vor fi testați la alcoolemie. Și operațiunea „Girofarul”, care are drept scop identificarea celor care nu oferă prioritate ambulanțelor, mașinilor de poliție sau pompierilor, va fi pusă în practică. Polițiștii dau asigurări însă că scopul acestor acțiuni nu ar fi majorarea numărului de amenzi.

DANIEL MAZEPA, șef Secție Activitate Polițienească Comunitară a IGP: ”Vom fi peste tot, nu vă speriați, și încercați să înțelegeți, să colaborați. Noi nu ne activizăm pentru a colecta cât mai multe amenzi, nu acesta este scopul. Scopul este de a readuce disciplina pe străzile naționale.”

Alături de inspectorii de patrulare vor fi cei din Brigada cu destinație Specială „Fulger”, dar și reprezentanții Direcției inspectare efectivă, care vor monitoriza eventuale acte de corupție. După zece zile, poliția anunță că va prezenta datele despre numărul și tipul de încălcări constatate.

Spread the love

Check Also

Ștefan Vodă: Un bărbat a fost strivit mortal de o mașină a Poliției de Frontieră

Noaptea trecută, în jurul orei 00:20, în satul Purcari din raionul Ștefan Vodă s-a produs …