Instituțiile publice din raionul Sîngerei au început încălzirea conform unui grafic special | VIDEO

Mai multe instituții publice din raionul Sîngerei au și început să primească agent termic conform unui grafic, ca urmare a crizei gazelor. Mai exact, căldura se dă eșalonat din cauza presiunii scăzute în sistem și va fi furnizată cu rația către grădinițe, școli, cămine, dar și spitalele din oraș. Despre acest lucru a declarat pentru TV6 vice președintele raionului, Tudor Tutunaru, care a menționat că în unele instituții, planul de oferire a căldurii cu porția nu va fi respectat”.

TUDOR TUTUNARU, vice-președintele raionului Sîngerei: „Astăzi am vorbit cu directorul spitalului și el a spus că nu se va conduce de acest grafic, el a dat căldură, deoarece pentru pacienți e frig în spital. Pe grafic, căldură trebuie să fie numai ziua, el a dat și noaptea ca să fie o temperatură normală pentru pacienți”.

Graficul prestabilit prevede însă că, în grădinițe, căldura va fi conectată între orele 7:00-15:00, iar în licee și gimnazii energia termică va fi pornită la ora 4:00 dimineață și va fi oprită la ora 10:00. Furnizorul de gaz din raionul Sîngerei a avertizat consumatorii să reducă consumul de gaz natural.

Stuația este critică și la Bălți. Instituțiile preșcolare și școlare din oraș au caloriferele reci, pe motiv că presiunea gazului în țeavă a scăzut drastic.


Spread the love

Check Also

„Avocatei Maiei Sandu i-a mai rămas să facă „incluziunea socială” a pedofililor în școli și grădinițe”. Mai mulți oficiali cer Nataliei Moloșag să-și dea demisia | VIDEO

Declarațiile avocatului poporului au stârnit critici în societate. Nemulțumiți de argumentele Nataliei Moloșag, lideri și …