Interzicerea traversării frontierei de stat a R. Moldova cu mașini cu numere transnistrene, amânată

Noile reglementări care urmau să între în vigoare la 15 ianuarie și care permiteau traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova de către mijloacele de transport din regiunea transnistreană doar în condițiile deținerii plăcuțelor cu numere de înmatriculare neutre, însoțite cu semnul distinctiv al statului „MD”, au fost amânate.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, decizia s-a luat întrucât nu au fost întreprinse măsuri suficiente pentru a informa cetățenii din regiunea transnistreană despre noile reglementări, transmite IPN.

„În situația dată și având în vedere perioada restrânsă până la data propusă inițial de Republica Moldova pentru punerea în aplicare a noilor reglementări, s-a convenit asupra amânării termenului de aplicare, perioadă în care să se lucreze intens la informarea deținătorilor de mijloace auto din regiunea transnistreană, oferindu-le timp pentru a se conforma noilor cerințe”, precizează Ministerul într-un comunicat de presă.

MAEIE mai precizează că autoritățile competente vor reveni cu informație adițională referitor la deciziile privind aplicarea înțelegerilor convenite.

Spread the love

Check Also

Încă două artere din municipiul Orhei au fost reparate capital după o tehnologie nouă, datorită echipei lui Ilan Șor | VIDEO

Încă două artere din municipiul Orhei au fost date în exploatare. Este vorba de Strada …