Investiții de 76,7 milioane de euro în Aeroportul Chișinău, în 2018 | VIDEO

Compania „Avia Invest”, care a luat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău, a făcut investiții de aproape 77 de milioane de euro până la 1 ianuarie 2018, potrivit datelor Agenției Proprietății Publice. Investițiile efectuate de companie pe parcursul anului trecut urmează a fi anunțate mai târziu, pentru că actele sunt examinate în prezent de Comisia guvernamentală de monitorizare a concesiunii.

Într-un an și jumătate, din iunie 2016 și până la 1 ianuarie 2018, compania „Avia Invest” a investit în aeroportul din Chișinău 20 de milioane de euro. Fostul vice ministru al Economiei, Valeriu Triboi, anunța în plenul Parlamentului în iunie 2016 că investițiile „Avia Invest” însumau atunci 56,5 mln euro.

„Până la 31.12.2017, concesionarul a raportat investiții în reabilitarea și extinderea terminalului – 11, 6 mln euro, modernizarea pistei aerodromului – 39,5 mil euro, modernizarea iluminării aerodromului – 11,5 mln euro, parcare auto multietajată – 6,6 mil euro, sisteme energetice – 7 mil euro, alte lucrări – 370 mii euro, precum și a dat în exploatare lucrări în sumă de 48,3 mln euro”, enumeră într-un raport experții Agenției Proprietății Publice.

Guvernul actual a declarat că va verifica condițiile în care a fost dat în concesiune Aeroportul Internațional Chișinău.

Spread the love

Check Also

Promisiuni și asigurări din partea lui Ion Chicu oamenilor de afaceri din Orhei | VIDEO

Din nou promisiuni din partea noului premier Ion Chicu. De această data în cadrul unei …