Ion Ceban a anunțat că unii consilieri municipali sunt remunerați cu salariu de aproape 26 de mii de lei lunar. Cum stau lucrurile cu adevărat | VIDEO

Aproape 26 de mii de lei lunar. Cu un astfel de salariu sunt remunerați unii consilieri municipali. Despre acest lucru a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. Potrivit lui, doar anul trecut, pentru 25 de ședințe pentru salariile aleșilor locali s-au cheltuit peste patru milioane de lei.

Potrivit lui Ceban, unii consilieri care sunt membri ai comisiilor primesc lunar un salariu de aproape 30 de mii de  lei.

”Consilierii municipali, pe care îi rog câte odată să vină să voteze legi pentru oameni, pentru oraș, primesc pentru fiecare ședință CMC 3300 de lei. Unii sunt care lucrează, alții fac politică de la microfon în sala de ședință a CMC și își au interesele personale. Pentru anul 2020 cu 25 de ședințe, consilierilor li s-a achitat 4 milioane 300 lei. Altă situație este și în cazul unor consilieri care sunt membri a diverselor comisii și primesc lunar un salariu de circa 26 de mii de lei”, susține edilul.

ION CEBAN, primarul capitalei: ”Consilierii municipali, pe care îi rog câte odată să vină să voteze legi pentru oameni, pentru oraș, primesc pentru fiecare ședință a CMC 3300 de lei. Unii sunt care lucrează, alții fac politică de la microfon în sala de ședință a CMC și își au interesele personale. Pentru anul 2020 cu 25 de ședințe, consilierilor li s-a achitat 4 milioane 300 lei. Altă situație este și în cazul unor consilieri care sunt membri a diverselor comisii și primesc lunar un salariu de circa 26 de mii de lei”.

Primarul a evitat însă să dea numele celor care ridică o asemenea sumă de bani. Am încercat să vorbim cu el la telefon, însă edilul nu ne-a răspuns la apeluri.

Contactată de noi, șefa Direcției Management financiar din cadrul primăriei, Eugenia Ciumac a declarat că nu ne poate oferi detalii la acest subiect.

EUGENIA CIUMAC, șef Direcția Management financiar: „Această informație poartă date cu caracter personal și nu deținem informații cu privire la mărimea remunerării consilierilor”.

Am încercat să vorbim și cu aleșii locali. Unii dintre ei fac parte din consiliile de administrație. Aceștia susțin însă că nu au primit niciodată un salariu de 26 de mii de lei.

ALEXANDRU TRUPCA, consilier municipal PAS: „Eu sunt membru la societatea pe acțiuni ”Edilitate”. Încasările medii lunare în calitate de consilier municipal au fost 7.700 lei și de la ”Edilitate” pe parcursul anului, timp de 3 luni am primit suma de 2.000 de lei pe lună”.

VALERII KLIMENKO, consilier municipal Partidul Politic ”ȘOR”: Eu așa sumă de bani nu primesc și consilierii Partidului ”ȘOR” au fost cei care chiar au propus în cadrul consiliului tuturor aleșilor locali ca să se dezică de salariu și banii să fie direcționați în fondul de proteze dentare gratuite pentru pensionarii din Chișinău. Din păcate, pe noi nimeni nu ne-a susținut”.

ION CEBANU, consilier municipal PL: „Este o minciună grasă. Nici un consilier din fracțiunea PL nu a primit niciodată 26 de mii de lei”.

Consilierul PSRM, Dinari Cojocaru a refuzat să ne ofere un comentariu telefonic.

Ion Ceban a mai scris pe Fcebook că pentru funcția pe care o deține primește un salariu de 18 mii de lei, un viceprimar are 16 mii de lei. La card, însă suma este și mai mică din cauza impozitelor care se rețin.

Spread the love

Check Also

S-a stins din viață un medic nefrolog, răpus de COVID-19 | VIDEO

Sistemul de sănătate din Moldova a mai pierdut un erou în halat alb din cauza …