Ion Ceban a spus ce pierderi va suporta capitala în urma introducerii transportului public gratuit | VIDEO

În următoarele două săptămâni, transportul public din municipiile Chișinău și Bălți va fi gratuit. Și asta pentru că taxatorii de troleibuze și autobuze nu vor ma activa. Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale, pentru a nu-i supune riscului de a se infecta cu noul coronavirus și a răspândi infecția.

Pentru a preveni răspândirea noului coronavirus, dar și pentru a limita contactul taxatorilor cu alte persoane, locuitorii municipiilor Bălți și Chișinău vor merge gratis în transportul public.

ION CHICU, prim-ministrul Republicii Moldova: „Pentru următoarele două săptămâni transportul public va funcționa fără prezența taxatorilor în interiorul mijloacelor de transport. Ceea ce înseamnă că întreprinderile municipale prestatoare de serviciile de transport publice vor presta aceste servicii fără a percepe mijloace financiare de la pasager.”

Chicu a specificat că angajații Ministerului de Interne vor fi prezenți în continuare în stațiile de așteptare a transportului public în Chișinău și Bălți. Ei vor avea grijă ca oamenii să respecte distanța socială și vor interveni pentru a evita supraaglomerarea unităților de transport. Asta în condițiile în care Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ca troleibuzele, autobuzele și microbuzele să transporte pasageri doar pe scaune.

Drept urmare a acestei decizii, primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că pierderile se vor ridica la 1,7 milioane de lei zilnic și că va solicita membrilor Comisiei revizuirea Fondului de rezervă.

De miercuri au intrat în vigoare și alte măsuri drastice impuse de autorități, pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus. Accesul persoanelor în locurile publice este interzis, iar vârstnicii de peste 63 de ani au voie să iasă din casă doar pentru necesități stringente. Pentru a spirijini autoritățile în lupta împotriva virusului periculos, efectivul Armatei Naționale a ieșit marți pe străzile capitalei, iar militarii patrulează alături de carabinieri.

Un taxator, angajat al Regiei Transport Electric, a fost trstat pozitiv cu noul coronavirus. testul a fost confirmat în această după-amiază, iar bărbatul este internat la Spitalul Clinic ”Toma Ciorbă”.  Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către purtătorul de cuvânt al Regiei, Felicia Rusu.

Potrivit ei, este vorba despre un tânăr de 21 de ani, care activează pe ruta nr. 10. Actualmente, au fost identificate aproximativ 200 de persoane cu care a intrat taxatorul în contact. Potrivit informațiilor care ne-au fost oferite, toate aceste persoane sunt izolate la domiciliu.

Spread the love

Check Also

Amenzile pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combatere a bolilor epidemice ar putea fi micșorate

Amenzile aplicate pentru nerespectarea prevederilor/măsurilor de profilaxie, prevenire şi/sau combatere a bolilor epidemice, precum și …