Ion Chicu: Criza politică de la Chișinău blochează finanțarea din partea FMI | VIDEO

Criza politică produsă de partidele parlamentare de la Chișinău blochează următoarea tranșă din finanțarea Fondului Monetar Internațional. Declaraţia a fost făcută de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, într-un interviu pentru pentru un post de radio.

Potrivit declarațiilor lui Chicu, într-un interviu de la Radio Europa Liberă, în cazul în care se reușește instaurarea noului Guvern, chiar într-o săptămână vine misiunea Fondului Monetar

Internațional deplină, care ar urma să facă o evaluare și să stabilească condiții pentru următoarea tranșă din finanțarea FMI.

ION CHICU, ministrul Finanțelor: „Din ce am discutat preventiv, aceste condiționalități pentru următoarea tranșă sunt absolut realizabile pentru noi, cu o singură condiție: să fie Guvern, să fie Parlament funcțional, care ar putea vota, aproba aceste acțiuni, și să mergem în continuare.”

Din cauza unui Guvern și Parlament nefuncțional există însă totuși riscul ca ultima tranşă din finanțarea FMI să nu fie primită anul acesta.

Amintim că, la data de șapte noiembrie 2016, Consiliul de Directori Executivi al FMI a aprobat un acord pe trei ani cu Republica Moldova, finanțat prin două instrumente de creditare – Mecanismul de finanţare extinsă și Mecanismul extins de creditare, care are ca scop susținerea programului de reforme economice și financiare ale statului.

Precizăm că, acordul semnat cu FMI prevede alocarea, până la sfârşitul anului 2019, a unei finanţări de aproximativ 180 de milioane de dolari, în şase tranşe.

Spread the love

Check Also

Bărbat, adus cu elicopterul SMURD la Chișinău după un accident rutier

Un bărbat în vârsta de 41 de ani din raionul Râșcani, care a avut de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *