IP Orhei, apel către societate: Susțineți proiectul „O jucărie pentru zâmbetul copiilor” | VIDEO

Inspectoratul de Poliție din Orhei face apel către societate de a susține proiectul „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”. Asta deoarece, există riscul ca copii din regiune, care au fost afectați emoțional sau care s-au pomenit într-o situație de risc, să nu mai primească ursuleți de consolare de la agenții de patrulare. Stocul de ursuleți se epuizează, spun polițiștii, iar donații nu se mai fac.

„O JUCĂRIE PENTRU ZÂMBETUL COPIILOR” – acesta este sloganul campaniei care a fost lansată anul trecut, la sfârșitul lunii noiembrie, de către Inspectoratul General al Poliției. Proiectul a fost implementat în toată țara. Însă, ursuleți care au fost distribuiți posturilor de Poliție, se pare că se epuizează. De exemplu, în orașul Orhei, din 15 ursuleți de pluș, zece deja au fost împărțiți copiilor.

ION SADOVNIC, șef adjunct ”IP” Orhei: „Ne-am dori cu toții, cu toți polițiștii, ca asemenea cazuri de a înmâna ursuleți de pluș unui copil aflat în dificultate să fie cât mai puține, dar mizăm pe oamenii cu inimă mare dacă ar putea să ne ajute și să doneze ursuleți de pluș, astfel fiind un sprijin și undeva probabil complici de-ai noștri, în a aduce un zâmbet pe buzele copiilor.”

Polițiștii spun că de la implementarea proiectului, au avut mereu ursuleți în portbagajele mașinilor deoarece, atunci când ajung la un accident rutier sau la o altă situație de risc, cu implicarea unui copil, jucăria moale are un impact puternic asupra stării emoționale a minorilor.

DUMITRU BORȘ, ofițer de sector ”IP” Orhei: „Copilul cât este de mic când îi oferi o jucărie este altfel. Deja nu sunt stresați, deja zâmbesc și tot așa. Foarte mult ajută.”

Cei care doresc să susțină acest proiect și să aducă un zâmbet pe fața unui copil sunt rugați să se apropie la Inspectoratul de Poliție din Orhei sau la alte posturi de poliție, de asemenea oamenii cu inima mare pot apela numărul 078. 32. 50. 01.

„O jucărie pentru zâmbetul copiilor” este o campanie inspirată din experiența Germaniei, unde oamenii legii dăruiesc câte o jucărie copiilor – victime sau martori ai unor situații de risc, pentru a diminua emoțiile negative.

De la începutul campaniei și până în luna mai peste 400 de copii din toată republica implicați în cazuri de violență în familie, accidente rutiere sau rătăcire de părinți au beneficiat de câte un ursuleț din partea polițiștilor.

Spread the love

Check Also

Bărbat, adus cu elicopterul SMURD la Chișinău după un accident rutier

Un bărbat în vârsta de 41 de ani din raionul Râșcani, care a avut de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *