Irina Ringaci a devenit vicecampioană europeană la lupte libere

Luptătoarea moldoveană de stil  liber Irina Ringaci (62 kg) a cucerit vineri, 7 iunie, după un meci final dramatic medalia de argint la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Pontevedra (Spania), relatează MOLDPRES.

Ea a condus cu scorul 6-4 în partida decisivă pentru titlul de campioană europeană disputată cu Maria Lachugina (Rusia), dar a comis o eroare și a suferit eșec. Până la finală, eleva antrenorului Petru Chiperi de la Liceul Republican cu Profil Sportiv a repurtat trei victorii.

În seara zilei vor lupta să devină campioni doi luptători moldoveni: Vasile Diacon (70 kg) și Radu Lefter (97 kg). Adversarii lor sunt Magomed Abdulkadyrov (Federația Rusă), respectiv, Feyzulallah Akturk (Turcia).

Pentru o medalie, dar de bronz, va lupta în seara zilei și Nicolae Crahmez (65 kg).

Nicolae Cațaveică (57 kg) va lupta în recalificări. Leonid Colesnic (61 kg) a cedat în sferturile de finală ale campionatului.

Sâmbătă, 8 iunie, se vor încadra în concurs coechipierii Valentin Borzin (74 kg), Ivan Ichizli (79 kg), Ivan Nedealco (86 kg), Gheorghe Erhan (92 kg) și Victor Gavriliță (125 kg).

În turneul de lupte greco-romane, Mihai Petic (72 kg) și Artiom Deleanu (55 kg) au cucerit medaliile de argint, respectiv, bronz. ”Este, desigur, un frumos succes al luptelor moldovenești, o cunună a muncii depusă de antrenori”, a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte Ion Gheorghiu.

Campionatul se va încheia duminică, 9 iunie. Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, medaliat la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

Spread the love

Check Also

Federația Moldovenească de Fotbal lansează campania „Susține echipa Țării” | VIDEO

”Susține echipa țării!” Este Campania lansată de Federația Moldovenească de Fotbal, în contextual meciurilor din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *