Iurie Reniță: Dodon, Plahotniuc și Iaralov sunt așteptați la judecătoria Ciocana, unde vor fi audiați în dosarul penal ce vizează sacoșa neagră | VIDEO

Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov sunt așteptați la judecătoria Ciocana, în data de 5 octombrie, unde vor fi audiați în dosarul penal ce vizează sacoșa neagră. Despre asta a anunțată deputatul Iurie Reniță pe pagina sa de Facebook, unde a publicat și un document primit de la judecători.

„După ce Procuratura Anticorupție, la indicația Procuraturii Generale, a emis ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului „kuliok/sacoșa” a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective. Astfel, „oaspeții de onoare” de la judecătoria Ciocana de pe 5 octombrie, ora 10:00, vor fi protagoniștii sacoșei mult prea buclucașe: Igor Dodon, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov”, – a scris Iurie Reniță pe rețelele de
socializare.

Solicitat de noi pentru un comentariu, purtătorul de cuvânt al Președinției, Carmena Lupei, nu ne-a răspun la telefon și nici la mesaje.

Avocatul lui Vladimir Plahotniuc, Lucian Rogac, ne-a spus că ne va anunța mai târziu dacă se va prezenta sau nu la judecătorie.

LUCIAN ROGAC, avocat: „O să consult agenda că am primit și eu abia astăzi și o să văd dacă o să pot să mă prezint și eu sau nu”.

Precizăm că în vara anului trecut, presa a scris că Serghei Iaralov, un apropiat al fostului lider democrat, ar fi părăsit țara și nu este de găsit. În luna mai, deputatul Partidului Platforma DA Iurie Reniță a publicat un filmuleț în care apar șeful statului Igor Dodon, Serghei Iaralov și Vlad Plahotniuc. Din imaginile video se vede cum fostul lider al democraţilor îi întinde o pungă neagră cu calendar lui Dodon, preşedintele îi spune însă să „îl dea lui Costea, ca să îl transmită lui Cornel, pentru că el trebuie să dea salariile”.

Ulterior, Iurie Reniţă, dar şi liderul Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, au sesizat PG și au cerut verificarea autenticității secvențelor video, dar și inițierea unui dosar penal pentru acte de corupție. Reniță spunea că în pungă s-ar fi aflat suma de 600-800 de mii de euro, bani prevăzuți pentru salarizarea PSRM.

Ulterior, Procuratura Anticorupție a anunțat că a dispus să nu înceapă urmărirea penală în cadrul procesului penal pornit pe cele două denunțuri. Instituția și-a motivat decizia prin faptul că persoanele vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

Spread the love

Check Also

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, acuză Germania de implicare în alegerile prezidențiale din Moldova, iar Vladimir Putin le oferă moldovenilor recomandări pentru cine să voteze | VIDEO

Federația Rusă acuză Germania de implicare în alegerile prezidențiale din Republica Moldova, care vor avea …