Japonia va oferi R. Moldova un credit de 18,7 milioane dolari și un grant de 409 mii dolari. Pentru ce sunt destinați banii

Republica Moldova va primi din partea Japoniei un credit în sumă de 18,7 milioane dolari pentru modernizarea tehnicii şi a echipamentului agricol și un grant în valoare de 409 mii dolari, pentru îmbunătăţirea echipamentului de digitizare a publicațiilor Bibliotecii Naţionale. Cele două părți au semnat acordurile de finanțare la 29 iunie, scrie agora.md.

Luni, ministrul Afacerilor Externe, Oleg Țulea, și Ambasadorul Japoniei, Yoshihiro Katayama, au semnat două acorduri de finanțare.

Astfel, R. Moldova va beneficia de un împrumut pentru implementarea proiectului „Modernizarea tehnicii și a echipamentului agricol”, care prevede acordarea unui credit cu o valoare totală de 18,7 milioane dolari, cu o dobândă de 0,1% pe un termen de 40 de ani. Proiectul este destinat susținerii fermierilor moldoveni în contextul situației dificile din sector.

Totodată, R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de 409 mii dolari, destinat conservării şi protejării patrimoniului cultural în cadrul instituțiilor sistemului naţional de biblioteci și lărgirii accesului cetățenilor la informaţie prin achiziționarea echipamentului modern și digitizarea Bibliotecii Naționale.

Oleg Țulea a mai exprimat recunoștință părții nipone pentru  lotul de 12.200 de tablete de Avigan folosite pentru 100 de pacienţi cu COVID-19, precum și solidaritatea exprimată în lupta cu pandemia prin oferirea unui grant în valoare de 1 milion dolari în cadrul Programului economic și social care va permite achiziționarea echipamentului medical destinat sistemului național de sănătate.

Spread the love

Check Also

Venitul minim garantat va fi indexat de două ori pe an

Venitul lunar minim garantat va fi indexat de două ori pe an: la 1 aprilie …