Judecătorii CC cer salarii mai mari

Judecătorii Curții Constituționale cer salarii mai mari, egale cu cele ale vicepreședintelui Curții Supreme de Justiție, așa cum scrie în Legea cu privire la Curtea Constituțională.

Despre asta a anunţat președintele Înaltei Curți, Domnica Manole, la ședința Comisiei economie a Parlamentului. Manole motivează că volumul de muncă al magistraților este unul destul de mare și că ar merita să fie răsplătiți pe măsură.

Deputații au îndemnat-o să vină cu amendamente în acest sens la proiectul bugetului de stat. „În luna februarie 2021 Curtea Constituțională va prelua președinția Curților Constituționale Europene.În acest context, vă dați seama că efortul intelectual al Curții va fi unul major inclusiv. Curtea Constituțional la nivelul salarizării este una la nivelul cel mai jos”, a menționat Domnica Manole, președintele Curții Constituționale. Manole a menționat că, dacă salariile nu vor fi ridicate, Curtea Constituțională ar putea rămîne fără asistenți judiciari. „De cinci ori a crescut volumul de muncă, dar noi am rămas la aceiași angajați. Noi avem 10 asistenți judiciari în statele de personal care sînt plătiți la un nivel foarte prost”, a spus președintele Curții Constituționale.

În prezent, salariul brut al unui judecător la Curtea Constituțională este de 31 de mii 900 de lei, în timp ce vicepreședintele CSJ are un salariu brut de peste 35 de mii de lei.

noi.md

Spread the love

Check Also

COVID-19: Virusul a fost confirmat la cinci moldoveni reveniți de peste hotarele țării | VIDEO

Încă 514 moldoveni au fost testați pozitiv la COVID-19. Virusul a fost confirmat și la …