La o competiție internațională imnul R. Moldova a fost înlocuit cu cel al României

Debutul ATP Cup, cea mai recentă competiție de tenis masculin de echipă, a fost marcat vineri de o gafă la Sydney, când imnul românesc a sunat în locul celui din Moldova înainte de primul meci al turneului, relatează AFP.

Gafa a venit înaintea partidei inaugurale dintre moldoveanul Alexander Cozbinov și belgianul Steve Darcis.

„La începutul meciului dintre Moldova și Belgia, am difuzat imnul greșit pentru Moldova”, a recunoscut ATP. „Ne pare rău și ne cerem scuze echipei Moldovei”.

Clasat pe locul 818 la ATP, Cozbinov i-a făcut viața grea lui Darcis (locul 157 ATP), dar belgianul s-a impus în cele din urmă în trei seturi: 6-4, 6-7 (4-7), 7-5 aducând primul punct echipei sale.

Moldoveanul nu a părut foarte deranjat de greșeala organizatorilor.

„Difuzarea imnului greșit este în regulă”, a spus el pentru AFP. „Moldova și România au același steag, ceea ce explică probabil eroarea. Sper ca data viitoare să fie cel corect.”

România nu participă la ediția inaugurală a ATP Cup dar Republica Moldova e reprezentată, printre jucătorii care participă la competiție aflându-se și cel mai bine clasat jucător moldovean, Radu Albot, locul 46 ATP.

hotnews.ro

Spread the love

Check Also

Reacția prim-ministrului la acuzațiile aduse directorului Spitalului din Soroca: Nu este sens de făcut „live-uri glamuroase” despre starea spitalelor | VIDEO

Un grup de cetățeni din Soroca, cer demisia directorului Spitalului Raional Soroca, Angela Rusnac. Potrivit …