La Orhei, a fost dat startul campionatului de BOX: La eveniment au participat aproape 150 de sportivi | VIDEO

Aproape 150 de sportivi din toată țara s-au reunit la Orhei cu prilejul Campionatului de box al Moldovei printre juniori. Competiția se desfășoară la Școala Sportivă, iar tinerii vor lupta pentru dreptul de a participa la Campionatul European, care va avea loc în luna iulie, în capitala georgiană Tbilisi.

Tinerii boxeri din toată Moldova au venit la Orhei pentru a-și încerca puterile și pentru a afla cine este cel mai bun junior. Aceștia s-au luat la pumni și și-au arătat abilitățile în fața arbitrilor, dar și a spectatorilor.

La doar 15 ani, Victor Munteanu are deja un titlu de campion al Moldovei în palmares, obținut în 2019. La campionatul european din același an, el s-a clasat pe locul cinci. De data asta însă, tânărul are planuri mai mărețe.

VICTOR MUNTEANU boxer din Orhei: „Am decis să mă ocup cu boxul din clasa a treia.  Vreau să plec la Campionatul European și să sperăm că iau locul întâi. Vreau să plec și la Mondiale și la Olimpice”.

Victor are parte de o concurență acerbă, întrucât și alți luptători puternici râvnesc la întâietate.

NICHITA VITEAZI, boxer din Ocnița: „Mie îmi place acest sport și mă ocup cu el. Vreau să ajung la Campionatul Mondial și European”.

Mihai Buhaniuc este antrenor de box de aproape 40 de ani. Bărbatul, care a educat mai multe generații de boxeri, spune că este fericit că, deja de câțiva ani, Campionatele Republicii Moldova la juniori și elevi se petrec în Orhei.

MIHAI BUHANIUC, antrenor: „Suntem bucuroși că toți vin la noi cu bucurie, suntem bucuroși că îi putem primi și sperăm la un rezultat bun”.

Autoritățile locale din Orhei și-au făcut o prioritate din dezvoltarea sportului și a modului sănătos de viață. Oficialii le-au urat boxerilor adunați succes și performanțe în sportul practicat.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „În afară de a fi o capitală a culturii, o capitală a infrastructurii și dezvoltării social-economice, mai suntem și o capitală a dezvoltării sportului. Cu toții cunoaștem și de școala de canotaj, de clubul de Fotbal ”Milsami”.

Competiția și-a dat startul miercuri și se va încheia sâmbătă, atunci când se vor desfășura luptele finale și vor fi desemnați învingătorii. Școala de Sport a raionului Orhei este singura din Moldova care e dotată cu două ringuri de box – unul în sală și altul în aer liber.

Spread the love

Check Also

Sheriff a câștigat derby-ul cu Petrocub

Sheriff a câștigat pentru prima dată la Hâncești în ultimii patru ani, reușind o victorie …