Ilan Șor: Filat a fost eliberat din închisoare pentru a distruge partidul Maiei Sandu și a-i aduce voturi lui Dodon | VIDEO

Apariția neinspirată a lui Vlad Filat la un post privat de televiziune poartă un substrat electoral și denotă faptul că fostul premier joacă pe mâna lui Dodon”. De această părere este Ilan Șor, președintele Partidului Politic „ȘOR”, care a comentat pe pagina sa de Facebook acuzațiile lansate ieri de fostul lider liberal-democrat la o emisiune televizată. Potrivit lui Ilan Șor, Filat ar fi ieșit la libertate pentru a distruge partidul condus de Maia Sandu.

În postarea publicată pe rețelele de socializare, Ilan Șor sugerează că ieșirea lui Vlad Filat din pușcărie, înainte de termen, se datorează președintelui Igor Dodon, iar drept răsplată a intrat în slujba liderului neformal al PSRM. Liderul Partidului „ȘOR” califică prestația lui Filat în emisiune drept una jalnică și o compară cu cea a unui tânăr socialist, care jură credință partidului. Totuși, în opinia liderului Partidului „ȘOR”, Filat și-a îndeplinit misiunea cu vârf și îndesat și se pare că acesta ar fi abia începutul.

ILAN ȘOR, președintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „El urmează să comită noi «fapte eroice» – să lovească în eșichierul de dreapta, pentru a slăbi pozițiile Maiei Sandu. Acesta-i Filat. El face ceea ce este în stare să facă mai bine – să demoleze. La timpul său, el a distrus încrederea alegătorilor săi, a nimicit sistemul bancar, a distrus sorți și familii. Nu întâmplător, subalternii săi îl numeau «Armagedon»”, a notat Ilan Șor.

Am încercat să obținem reacții de la cei vizați. Maia Sandu are însă telefonul deconectat, iar Vlad Filat și purtătorul de cuvânt a Președenției, Carmena Sterpu, nu au răspuns apelurilor noastre.

Reprezentanții partidului condus de Maia Sandu sunt convinși, însă că formațiunea lor nu poate fi destrămată de către Vlad Filat, așa cum sugerează Ilan Șor.

SERGIU LITVINENCO, deputat PAS: „Nu are nicio șansă. Chiar dacă ar vrea, nu ar putea. Ce are PAS cu Vlad Filat? Absolut nimic.”

După eliberarea sa din detenție, fostul lider al PLDM, ex-premierul Vlad Filat a apărut pentru prima oară într-o emisiune televizată, unde a lansat numeroase acuzații la adresa mai multor politicieni.

Amintim că Filat, condamnat la 9 ani de închisoare pentru corupție, a fost eliberat înainte de termen, la începutul lunii decembrie 2019, la scurt timp de la destrămarea coaliției PSRM-ACUM. Pedeapsa acestuia i-a fost redusă 682 de zile.

Spread the love

Check Also

Curtea de Apel a pronunțat o decizie privind refuzul CEC de a nu-l înregistra pe Andrian Candu

Astăzi 28 septembrie, Magistrații Curții de Apel întruniți într-o nouă ședință pe marginea contestării depuse …