Lansarea noii rute de microbuz Chișinău – Colonița a fost amânată

Lansarea noii rute comerciale de transport public (microbuz) Chișinău – Colonița, anunțată pentru 1 august, a fost amânată, scrie radiochisinau.md.

Contactată de IPN, primarul de Colonița, Angela Zaporojan, a comunicat că Agenția Națională Transport Auto nu a eliberat certificatele necesare. „E pentru prima dată chestia aceasta și nu știu cum să elibereze acest certificat: este rută municipală, totodată concursul a fost organizat de Primăria Colonița. Este un pic problematic”, a explicat primărița.

Angela Zaporojan a menționat că nici ruta 117 nu a circulat astăzi. „Am vorbit cu șeful de la Direcția transport public și căi de comunicație, cu domnul Copaci, și l-am rugat foarte mult ca să meargă 117, ruta veche, până se rezolvă toate problemele cu ANTA”, a precizat Angela Zaporojan.

Dispoziția de instituire a unei noi rute de microbuz, Chișinău –  Colonița  a fost semnată de primarul general, Ion Ceban. Aceasta urma să fie lansată astăzi, 1 august, și urma să circule până în sectorul Ciocana.

Ion Ceban a menționat că necesitatea asigurării cu transport public a locuitorilor din Colonița vine ca urmare a faptului că pe ruta comercială existentă, nr.117, au rămas să activeze două unități de transport, în condițiile când 80% din cetățenii satului muncesc în oraș și au nevoie să se deplaseze.

Spread the love

Check Also

Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău în legătură cu manifestațiile de la Minsk: „Rușine”

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a protestat astăzi în fața Ambasadei …