Legal sau nu? CC decide asupra decretului privind desemnarea repetată a Nataliei Gavriliță ca premier | VIDEO

Curtea Constituțională va decide, astăzi, dacă decretul președintelui Maia Sandu, prin care Natalia Gavrilița a fost înaintată repetat la funcția de premier, este legal. Ședința a început la ora 10:00, iar hotărârea va fi anunțată după amiază.

Deputații PSRM au contestat faptul că șeful statului a refuzat să o desemneze pe Mariana Durleșteanu, candidatul propus de majoritatea parlamentară.

Între timp, în fața sediului Curții, un grup de persoane a cerut declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Amintim că premierul desemnat de șeful statului, Natalia Gavrilița, a acumulat zero voturi în legislativ.

În aceeași zi, a fost propusă pentru această funcție Mariana Durleșteanu, care este susținută de 54 de deputați. Maia Sandu a refuzat această candidatură, declarând că unii dintre cei care au semnat pentru ea ar avea probleme de integritate.

Decizia a stârnit un val de controverse și critici. Politicieni și analiști susțin că șeful statului a încălcat o decizie a CC, care obligă președintele să desemneze candidatura unei majorități parlamentare constituite.

Spread the love

Check Also

Alexandru Slusari: Acțiunile președintelui îndepărtează și mai mult declanșarea alegerilor parlamentare anticipate | VIDEO

Acțiunile președintelui îndepărtează și mai mult declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută de …