Locuitorii din Peresecina se plâng că au fost intimidați de reprezentanții Blocului ACUM | VIDEO

Echipa noastră de filmare a mers în satul Peresecina din raionul Orhei pentru a se documenta cu privire la încălcările semnalate de reprezentanții Partidului Politic ”ȘOR”. Ajunși la secțiile de vot, oamenii s-au plâns jurnaliștilor despre faptul că reprezentanții Blocului ACUM i-au intimidat și le-au blocat automobilele, în drum spre secțiile de votare. Reprezentanții poliției afirmă că au înregistrat câteva plângeri, care urmează a fi examinate.

Ulterior, solicitat de reporterul nostru să comenteze situația, Năstase a răspuns cu un vers dintr-un cântec românesc, fără a oferi careva comentarii.

Mai mulți locuitori din satul Peresecina, raionul Orhei acuză simpatizanții Blocului ACUM de faptul că i-ar fi intimidat și le-ar fi blocat mașinile să ajungă la secțiile de votare.

VERONICA IONAȘCO, locuitoare satul Peresecina: Astăzi de dimineață am fost cu mama și feciorul la secția de votare. Domnii din partea partidului ACUM au început să mă batjocorească că de ce aducem lumea la vot, că de ce am venit așa și ne-a fotografiat mașina, ne-a filmat și ne-am urcat în mașină și ne-am dus la școală. Ne filmează, batjocoră, prima dată am venit cu mașina, nu să spui că de 2-3 ori am venit, prima dată și batjocoră. 

ION COROI, locuitor satul Peresecina: M-au sunat niște rude, o mamă la un prieten că dacă pot – să-i ajut și să-i duc la secția de votare. Am fost, i-am luat, când colo, femeile respective mi-au spus să stau mai încolo, nu are rost să merg că niște mașini au blocat drumul. M-am întors înapoi, m-au urmărit până la secția de votare, m-am întors la secția de votare, mi-au blocat drumul, am și foto, ei singuri au chemat poliția. 

Într-un alt caz, o femeie din Orhei s-a plâns pe faptul că aflându-se în incinta unui magazin din Peresecina, cineva s-ar fi apropiat de ea, spunându-i să plece din sat, pe motiv că ar fi simpatizant al candidatului Partidului ”ȘOR”.

Ieșind de la doamnă, vin 3 băietani și se opresc cu o mașină albă. Ce căutați aici în sat?. Ce ai în geantă?. – Dar nu am nimic spun, telefonul și portmoneul, mai mult nu am nimic. – Dar ce cauți mata aici, de unde ești? – Și au început a mă trage de o mână, de un picior și m-au fotografiat cu astea. – Măi băiete, ce vrei de la mine, zic. – Cine ești mata? Eu par un tâlhar, un hoț, de ce mă bănuiești tu pe mine? 

Cu referire la acest caz, pe rețelele de socializare, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, Marina Tauber, a postat și câteva videouri care confirmă presiunile asupra alegătorilor din localitate.

Solicitați de postul nostru de televiziune, ofițerul de presă al Poliției din Orhei, Irina Burdujan ne-a comunicat că poliția a înregistrat câteva plângeri care urmează a fi examinate în zilele următoare. Am încercat să luăm reacție și de la reprezentanții SIS, dar și de la cei ai Ministerului de Interne, însă nu ne-au răspuns la telefon. În cazul Blocului ACUM, Andrei Năstase și Alexandru Slusari nu ne-au răspuns la telefon, iar Sergiu Litvinenco ne-a închis telefonul imediat cum a aflat de la ce post tv suntem și cu ce întrebare îl sunăm.

SERGIU LITVINENCO, reprezentant Blocul ACUM: De la Televiziunea Centrală – avem… – O seară bună! – Domnule Litvinenco, vă rugăm să ne comentați incidental de astăzi de la Peresecina.

Am solicitat o reacție și de la membrii Comisiei Electorale Centrale. Președintele instituției, Dorin Cimil a declarat că Partidul ”ȘOR” a înregistrat o contestație cu referire la acest incident, care urmează să fie examinată în zilele următoare.

Spread the love

Check Also

Incendiu fatal la Soroca: O femeie a murit în propria casă

La data de 28 martie, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit pentru …