Lucru nu tocmai ușor: Reacția Primăriei la protestul transportatorilor de mâine | VIDEO

Atenție călători! Mâine, vor fi sistate majoritatea curselor regulate de pasageri din întreaga țară, dar și din capitală. Transportatorii nu au renunțat la protest, în pofida faptului că membrii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică au decis să suspende, pentru o săptămână, restricţia privind îmbarcarea pasagerilor la jumătate din capacitatea vehiculelor. În aceste condiții, autoritățile municipale anunță că vor implica la capacitate maximă transportul public urban.

Marți, circa 2500 de unități de transport interurban, dar și o bună parte a microbuzelor din capitală și suburbii, își vor sista activitatea de la primele ore și până seara. Decizia vine în semn de protest față de ultimele decizii ale Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.

OLEG ALEXA, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto: „Restricțiile nu au fost anulate, ele au fost suspendate pentru o săptămână și riscul ca ele să intre în vigoare este foarte mare. Cerem scuze de la călători, dar în lupta cu autoritățile noi suntem nevoiți să întreprindem așa măsuri”.

Întrucât aproximativ 450 de microbuze nu vor pe linie, reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău spun că vor fi nevoiți să implice la capacitate maximă transportul public urban, lucru nu tocmai ușor.

VASILE CHIRILESCU, șeful Direcției Relații Publice a Primăriei Chișinău: „Municipalitatea va scoate la linie toate unitățile de transport de care dispune din Parcul Urban de Autobuze și Regia Tansport Electric. Este regretabil acest fapt, pentru că vor fi afectați călătorii fideli ai rutelor de microbuze, în special cei din suburbii”.

Transportatorii spun că lucrurile vor reveni la normalitate în data de 24 februarie, indiferent de decizia de marți a executivului. Am expediat un demers către Guvern pentru a comenta situația creată, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a decis, în data de 15 februarie, reducerea în jumătate a numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier. Este vorba de toate cursele raionale, internaționale, locale și municipale. Drept răspuns, transportatorii au anunțat proteste. Ulterior, au decis sistarea curselor regulate timp de o zi.

Spread the love

Check Also

Încă 1 518 cazuri de COVID-19 și 25 decese au fost confirmate în Moldova

1 518 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. …