Lupta pentru sănătate devine tot mai scumpă: Prețurile mai multor medicamente pentru tratamentul COVID și post-COVID practic s-au dublat | VIDEO

Lupta pentru sănătate devine tot mai scumpă. Prețurile mai multor medicamente pentru tratamentul COVID practic s-au dublat, anunță Agenția Medicamentului. Instituția nu precizează însă care este cauza scumpirilor.

Printre preparate se regăsește „Heparin-Indar”, soluție injectabilă prețul căruia a crescut cu aproape 60 la sută și a ajuns să coste 260 de lei. Cu peste 16% a crescut prețul la „Dexametazon” pentru care vom scoate din buzunare mai mult de 100 de lei. Mai mult vor costa și alte produse farmaceutice, necesare în tratamentul infecției, cum ar fi „Prozerin” și „Flosteron”.

Prețurile au crescut ca pe drojdii și la unele medicamente folosite în tratamentul post-COVID. Este vorba despre „Linex” și „Pancreatin 8000” prețul cărora s-a ridicat cu circa 10 și respectiv 35 de lei.

MEDICAMENTE TRATAMENT COVID-19:
„Heparin-Indar” – de la 165 de lei, la 260 de lei
„Dexamethason” – de la 91 de lei, la peste 105 de lei
„Prozerin” – de la 11 de lei, la peste 15 de lei
„Flosteron” – de la 84 de lei, la 106 de lei

MEDICAMENTE POST-COVID:
„Linex” – de la 55 de lei, la 63 de lei
„Pancreatin 8000” – de la 28 de lei, la 33 de lei
„Naklofen” – de la 31 de lei, la 35 de lei

Totuși, cea mai mare majorare este la preparatul „Fulvestrant”, soluție injectabilă, utilizată în tratamentul cancerului mamar, prețul căruia a crescut cu circa 70%, de la 3180 de lei, la 5300 de lei.

Spread the love

Check Also

S-a stins din viață un medic nefrolog, răpus de COVID-19 | VIDEO

Sistemul de sănătate din Moldova a mai pierdut un erou în halat alb din cauza …