MAI a primit de la PACE dosarul de învinuire a unui candidat PAS într-o schemă de corupție. Cavcaliuc anunță că va face noi dezvăluiri | VIDEO

Ministerul Afacerilor Interne a primit, din partea partidului PACE, un dosar cu un set de documente care ar demonstra implicarea candidatului PAS la funcția de deputat Boris Marcoci într-o schemă de corupție la Bălți. Informația a fost confirmată pentru TV6 de reprezentanții instituției. Între timp, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, anunță că va face noi dezvăluiri.

Potrivit consilierului pe comunicare al ministrului de Interne, Iulian Bercu, setul de acte în care se aduc acuzații la adresa candidatului PAS Boris Marcoci, primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, și viceprimarul Nicolae Grigorișin a ajuns pe masa instituției și va fi examinat în două, trei zile.

IULIAN BERCU, consilier pe comunicare al ministrului de Interne: „Scrisoarea domnului Cavcaliuc a fost înregistrată.  Tot ce este în raza atribuțiilor MAI va fi examinat în câteva zile, restul materialelor vor fi transmise către alte organe”.

Între timp, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a anunțat, în cadrul unei intervenții live pe pagina sa de Facebook, că va veni cu noi dezvăluiri.

GHEORGHE CAVCALIUC, candidat la funcția de deputat, PACE: „Nu vă grăbiți să împărțiți mandatele în Parlament, nu vă grăbiți să vă desenați sondaje, nu vă faceți planuri în care nu există Partidul PACE și nu există Gheorghe Cavcaliuc. Știți de ce? Pentru că noi vom arăta adevărul, o să vă surprindem așa cum nu o să vă așteptați. Am multe de spus despre politica moldovenească și cetățenii trebuie să cunoască adevărul”.

Contactați de noi, Boris Marcoci și Renato Usatîi nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi un comentariu. Anterior, Nicolae Grigorișin a respins acuzațiile precum că ar fi implicat în vreo schemă de trucare a licitațiilor. Precizăm că Gheorghe Cavcaliuc a anunțat anterior că membrul
PAS, Boris Marcoci, care candidează la funcția de deputat, primarul și viceprimarul municipiului Bălți ar fi implicați într-o schemă de corupție. Potrivit liderului PACE, firma de construcție a drumurilor care-i aparține lui Marcoci, în mod suspect, ar câștiga periodic tendere de milioane anunțate de primăria Bălți. Doar în 2020 acesta ar fi semnat 11 contracte în valoare de cel puțin 58 de milioane de lei. În timp ce compania câștigă majoritatea licitațiilor pentru lucrările de reparație a străzilor din Bălți, calitatea acestora lasă de dorit, a mai precizat liderul PACE.

Spread the love

Check Also

Ilan Șor, aplaudat în picioare la Orhei. Tauber: „Oamenii l-au delegat să preia funcția de premier” | FOTO/VIDEO

Cu aplauze, în picioare, și cu urale. Așa a fost întâmpinat președintele Partidului ȘOR, Ilan …