MAI: Agricultorii care au protestat cu tractoarele anul trecut, în centrul capitalei, riscă să fie amendați | VIDEO

Agricultorii care au protestat cu tractoarele anul trecut în centrul capitalei riscă să fie amendați pentru încălcarea regulamentului rutier. Aceștia au fost citați de către oamenii legii și urmează să se prezinte marți la sectoarele de poliție. Totodată, fermierii și-au arătat nemulțumirea prortestând astăzi în fața Ministerului Afacerilor Interne. De cealaltă parte, Angajații MAI au comunicat că acționează în strictă conformitate cu legea.

Cu un protest pașnic, zeci de fermieri s-au adunat în fața Ministerului Afacerilor Interne pentru a-și arăta nemulțumirea față de citațiile primite. Aceștia au cerut o întrevedere cu ministrul Pavel Voicu lucru care nu s-a întâmplat.

SERGIU STEFANCO, agricultor din Căușeni: „Nu suntem deacord cu aceste citații, care le-am primit. Unii agricultori s-au grăbit, fiind intimidați de poliție și au plătit aceste amenzi”.

Colaboratorii MAI au venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, în care se menționează că dacă De asemenea, pe pagina MAI se mai menționează că în cadrul protestului au fost înregistrate încălcări ale ordinii publice, dar și acțiuni agresive față de carabinieri și polițiști, patru carabinieri fiind răniți.

Totodată, agricultorii care au protestat, au ignorat cerințele oamenilor legii, au admis să urce cu unitățile de transport pe scările Parlamentului și au deteriorat gazonul din fața Catedralei.

Ulterior fermierii au mers la Inspectoratul Național de Securitate Publică.

ION PLĂMĂDEALĂ, agricultor din Leova: „Unde este întocmită și unde a fost confirmată că a fost încălcare nu avem nimic împotrivă ca să fie pedepsită persoana care a încălcat. Dar unde sunt întocmite așa pur și simplu trebuie să ne descurcăm”.

„- Nu vă enervați. -Dar cum să nu ne enervăm?
-Păstrați calmul, eu vă răspund pe domeniul de competență. Dacă nu vă aranjază răspunsul , e problema dumneavoastră”.

VEACESLAV SÎRBU, șef al secției de asistență juridică al INSP: „Au fost înaintate citații la 7 conducători auto. au fost documentați 3 conducători auto pe blocare de trasee. În cazul în care nu sunt deacord cu procesele verbale cu privire la contravenții ele sunt în drept să le conteste în ordinea stabilită și anume la ședințele de judecată”.

Amintim că fermierii au ieșit la proteste pentru a cere autorităților să nu majoreze cota TVA în agricultură, dar și pentru a solicita compensații la culturile din grupa a doua. Ei au blocat străzi, s-au luat la bătaie cu poliția și au urcat pe scările clădirii legislativului. Iar unul dintre ei a tras o brazdă lângă Arcul de Triumf din capitală.

Spread the love

Check Also

S-a stins din viață un medic nefrolog, răpus de COVID-19 | VIDEO

Sistemul de sănătate din Moldova a mai pierdut un erou în halat alb din cauza …